Condiment-minune, este cunoscut de peste 2.000 de ani pentru puterea lui vindecătoare

Condiment-minune, este cunoscut de peste 2.000 de ani pentru puterea lui vindecătoare
În medicina Ayurvedică, un sistem de medicină tradiţională nativă al poporului Indian, este considerată o plantă-medicament.

În urmă cu peste două mii de ani, ghimbirul se folosea în China pentru tratarea indigestiei, iar în Evul Mediu se folosea mai mult pe post de condiment.

Adjuvant în probleme de digestie, ghimbirul şi-a dovedit eficienţa în stimularea acesteia, după cum arată cercetările. Odată ingerat, ghimbirul favorizează eliberarea unor enzime importante în procesul de digestie care ajută la absorbţia eficientă a nutrienţilor din alimentaţie.

Dacă simţiţi o senzaţie de greutate după ce aţi mâncat mai mult este recomandat să beţi un ceai călduţ de ghimbir. Acesta calmează stomacul şi ajută la digestie. Este un bun remediu pentru situaţiile în care vă simţiţi balonat, aveţi dureri abdominale şi gaze intestinale.

Pentru femeile însărcinate o cană cu ceai de ghimbir poate să facă minuni atunci când te confrunţi cu greţuri matinale care apar în sarcină. Este un remediu eficient, care poate să fie folosit în siguranţă de femeile însărcinate care se confruntă cu acest simptom neplăcut.

Ghimbirul întăreşte sistemul imunitar. În medicina Ayurveda se consideră că ghimbirul are un efect de încălzire a organismului, astfel ajutând la eliminarea toxinelor, în special din plămâni şi sinusuri.

Un consum regulat de ghimbir curăţă sistemul limfatic, prevenind astfel apariţia diverselor infecţii, în special cele care afectează sistemul respirator.

În răceli, ghimbirul trebuie să fie un aliment de bază, deoarece are capacitatea de a calma foarte repede simptomele supărătoare care apar.

Rădăcina de ghimbir conţine vitamine precum retinol, vitamina B3, B5, A, C, E, tocoferol, acid ascorbic, dar şi minerale precum fier, magneziu, fosfor, mangan, siliciu, potasiu şi zinc.

Gingerolul din ghimbir are un rol inflamator, astfel fiind indicat celor care suferă de artrită reumatoidă sau oseoartrită. Poate fi un ajutor benefic în bolile neurodegenerative datorită abilităţii sale de a inhiba producţia de oxizi de azot şi de citokine proinflamatoare.

Consumul acestei plante trebuie făcut cu precauţie, asiguraţi-vă că îl toleraţi. Nu trebuie să consumaţi ghimbir dacă suferiţi de deficienţe de coagulare a sângelui sau dacă luaţi medicamente pentru împiedicarea coagulării, cum sunt warfarina sau aspirina.
De asemenea, dacă luaţi şi alte plante împreună cu ghimbirul, trebuie să ştiţi dacă aceste plante nu au proprietăţi anticoagulante.
În sarcină este bine să nu fie consumat mai mult de căteva zile. 

Comenteaza