Cosmin Oanță, reporter Realitatea TV Cluj: Am ajuns să fac presă din noroc

Cosmin Oanță, reporter Realitatea TV Cluj: Am ajuns să fac presă din noroc
ziuadecj.ro vă prezintă vedetele Realitatea TV Cluj, altfel decât le știți de la televizor.

Reporterul Realității TV Cluj Cosmin Oanță este mulțumit de meseria pe care o face, deșirecunoaște că a ajuns să facă jurnalism din noroc. ”După ce am terminat facultatea, mi-am zis că merită să încerc, am trecut printr-o perioadă de probă și așa am reușit să mă infiltrez în meseria asta", a spus Cosmin.

El a debutat acum cinci ani la Ziarul Clujeanului, dar fiind tentat mai mult de televiziune, a venit la Realitatea TV Cluj, din echipa căreia face parte de trei ani. "E o diferență, totuși, între presa scrisă și televiziune. În televiziune depinzi foarte mult de imagini și de echipă, comparativ cu ziarul, unde puteam să merg și singur la un subiect", ne-a împărtășit el.

A absolvit facultatea de drept și chiar dacă s-a reprofilat pe media, nu a renunțat complet la profesia sa de bază. "Lucrez pe domeniul de drept aici la Realitatea, unde cunoștințele mele în domeniu îmi sunt de mare ajutor, deși dacă ar fi să întorc timpul înapoi, aș tinde să mă fac, probabil, procuror. Nu e prea târziu nici acum, nu se știe niciodată ce se poate întâmpla", spune Oanță.

Reporterul ne-a mai destăinuit că nu are modele în meseria pe care o face. "Am avut de învățat câte ceva de la toți cei cu care am lucrat". Domeniul știrilor l-a atras "pentru că este dinamic și îți permite să cunoști oameni sau situații noi. Aici nu apuci să te plictisești, nu e o rutină", a conchis reporterul.

Cosmin Oanță vine de la Hunedoara. A făcut facultatea la Cluj și a decis să rămână în orașul studenției sale, pentru că aici avea mai multe oportunități. Atunci, însă, când vine vorba de o bucătărie anume, Cosmin preferă mâncarea "de la mama de acasă", iar la muzică nu este pretențios. "Ascult orice gen, important e să fie muzică, nu zgomot".

 

Comenteaza