Creatorul de modă Cătălin Botezatu: "Eu vin des în Cluj. S-a cam scumpit. Totul e mai scump decât în București"

Creatorul de modă Cătălin Botezatu: "Eu vin des în Cluj. S-a cam scumpit. Totul e mai scump decât în București"

Creatorul de modă Cătălin Botezatu s-a arătat surprins de prețurile exorbitante de la terasele din Cluj-Napoca în cadrul unei interviu acordat pentru emisiunea ”Prima News cu Ciprian Aron”.

Cunoscutul fashion designer și fotomodel susține că, în prezent, costurile suportate de persoanele care aleg să mănânce frecvent în oraș, la o terasă în ”Orașul de Cinci Stele” depășesc posibilitățile financiare ale oamenilor de rând.

” Eu vin des în Cluj. S-a cam scumpit. Totul e mai scump decât în București. Grav asta. E adevărat că datorită studenților. Dar e prea scump, începând cu locuințele până la tot ce se întâmplă, până la tot ce plătești cash. E prea scump și nu prea văd rostul acestor prețuri. Dar ce contează? Dacă omul plătește, asta e.”, a declarat Cătălin Botezatu pentru Prima News.

 
Întrebat dacă Clujul ar putea fi considerat un ”Milano al României”, acesta a susținut că ar fi o comparație forțată însă, păstrând proporțiile, și Clujul este un oraș foarte scump, în special în perioada celebrului festival ”Untold”.

”Ei, să nu exagerăm. Dar într-un fel da. Vine Untoldul. Este totul foarte scump. Pentru că la Untold nu vin nu numai clujeni. Vin oameni din toată România. Repet, este un Milano, dar e un Milano mai de categoria a doua.

Reporter: E un Milano de România. Pentru că și în Italia e o diferență de prețuri între Nord și Sud?

Hai să fim realiști că la Milano găsești cafea și cu un euro, un ristretto.”, a declarat omul de modă pentru emisiunea Prima News cu Ciprian Aron.

Acesta a mai afirmat, de asemenea, că spre deosebire de situația cetățenilor din Occident, veniturile oamenilor de rând, mai cu seamă ale pensionarilor, sunt mult mai scăzute în România, motiv pentru ieșirile frecvente în oraș reprezintă un obicei costisitor.

”Bun, mie nu îmi pasă. Dar trebuie să respectăm publicul, să respectăm consumatorul indiferent unde s-ar afla el. Pentru că salariul unui om normal este foarte mic. Nu mai vorbim de un pensionar, deci trebuie făcut în așa fel încât să aducem aceste prețuri la un numitor comun încât fiecare să își permită o cafea la o terasă frumoasă din Cluj pentru că toate terasele din Cluj sunt superbe. Un sandwich, eu știu, orice. Afară lumea mănâncă în oraș la prânz sau cina, dacă ar face așa la Cluj oamenii și-ar da salariile pe trei luni pe mesele de la restaurant.”, a declarat Cătălin Botezatu într-un interviu pentru Prima News.

Comenteaza