Curaj și devotament: Un pompier voluntar aflat în timpul liber a salvat viața bărbatului rănit într-un accident cu ATV-ul, în Cluj

Curaj și devotament: Un pompier voluntar aflat în timpul liber a salvat viața bărbatului rănit într-un accident cu ATV-ul, în Cluj
| Foto: ISU "Bucovina" Suceava

Într-un gest eroic și plin de devotament, Sorin Mihalescul, pompier voluntar în cadrul ISU Suceava, a intervenit prompt într-un accident rutier petrecut în satul clujean Ghirișu Român.

Întâmplarea a avut loc în timp ce Sorin se întorcea de la Cluj către domiciliul său din Suceava, iar drumul său a fost brusc întrerupt de un impact violent între un ATV neînmatriculat și un autoturism condus de o femeie.

Sorin, având experiență vastă în acordarea primului ajutor, a acționat imediat ce a ajuns la locul accidentului. Cu calm și profesionalism, el a gestionat situația critică, oferind asistență medicală esențială victimei bărbatului de 34 de ani, care suferea de o plagă gravă la gât.

Sorin a reușit să oprească hemoragia și să stabilizeze starea pacientului până la sosirea echipajului SMURD.

„Vă rog să stați nemișcat! Totul este sub control! Imediat va sosi ambulanța și veți primi ajutorul de care aveți nevoie”, i-a spus Sorin rănitului, menținându-l într-o stare de relativă siguranță până la intervenția specializată.

Chiar dacă Sorin se grăbea să ajungă acasă în Suceava, el nu a ezitat să ofere sprijinul necesar și a rămas alături de victimă până la preluarea acesteia în siguranță de către echipa medicală profesionistă. 

"Felicitări, salvatorului, care nu este un anonim și nici la prima misiune nobilă de acest gen. Curaj și devotament", au scris reprezentanții ISU „Bucovina" Suceava într-o postare pe Facebook.

Sorin Mihalescul are 43 de ani și este pompier voluntar în cadrul ISU Suceava cu peste 3.000 de ore de gardă și peste 400 de intervenții. Sorin are toate cursurile absolvite și poate lucra pe orice autospecială, de la cea de stingere, la cea de descarcerare sau la ambulanța SMURD.

CITEȘTE ȘI: Cum s-a produs accidentul auto din județul Cluj. ATV-ul era neîmatriculat, iar „șoferul” era băut fără permis

Comenteaza