Dieta de vară – Top 5 alimente hidratante

Dieta de vară – Top 5 alimente hidratante

Iată o listă a celor mai hidratante alimente:

1. Castravetele: cum probabil te asteptai, castravetele este printre cele mai hidratante alimente, insa nu este doar apa. Castravetele contine si o cantitate importanta de vitamina C, acid folic, vitamina A, vitamina K, potasiu sau fosfor. Mai mult, castravetele are in compozitie  si acid cafeic, care ajuta la inlaturarea iritatiilor pielii si la reducerea inflamatiilor, motiv pentru care este minunat pentru ten, ochi si arsuri solare.

2. Suc de tomate: sucul de tomate este in proportie de 80 – 90% apa, contine mai putin de 50 calorii/ cana si 0 g grasime, ceea ce il face o gustare minunata pentru zilele calduroase!

3. Vanata: bogate in fibre si cu un continut foarte mic de calorii, vinetele sunt perfecte pentru o dieta de vara. De asemenea, vinetele sunt si o excelenta sursa de potasiu, vitamina K, acid folic, fosfor si magneziu. Atentie: evita prajirea vinetelor, pentru ca, datorita texturii lor, absorb foarte mult ulei!

4. Dovlecei: dovleceii sunt 95% apa, insa acest lucru nu inseamna ca nu au si un continut importante de viatmine si minerale, cum ar fi potasiu, fosfor, calciu, vitamina A, C sau acid folic.  Una dintre cele mai hidratante legume pentru o dieta de vara, ca la carte!

5. Morcovi: morcovii contin apa in proportie de 87% si o cantitate mai mare de beta-caroten decat orice alta legume sau orice fruct. Crocanti, racoritori si sanatosi!

Comenteaza