Doar câteva zile până la minivacanța de Rusalii! Câte zile libere mai au angajații în 2024

Doar câteva zile până la minivacanța de Rusalii! Câte zile libere mai au angajații în 2024

Luna aceasta angajații beneficiază de o minivacanță de trei zile, mai exact de un weekend cu ocazia sărbătoririi Rusaliilor.

Românii se vor bucura, la finalul săptămânii viitoare, de o minivacanţă de trei zile, asta pentru că luni, 24 iunie, va fi zi liberă, fiind a doua zi de Rusalii. 

Potrivit Codului Muncii, în zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepţia unităţilor sanitare şi a celor de alimentaţie publică, precum şi a unităţilor în care activitatea nu poate fi întreruptă. Cei care lucrează în acest zile au dreptul la compensarea cu timp liber, acordat în următoarele 30 de zile.

Câte zile libere mai au angajații în 2024:

  • 23 iunie (duminica) – Rusalii, 24 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii
  • 15 august (joi) — Adormirea Maicii Domnului
  • 16 august – punte pentru bugetari
  • 30 noiembrie (sambata) — Sfântul Andrei
  • 25 decembrie (miercuri), 26 decembrie (joi) — Crăciunul
  • 27 decembrie – punte pentru bugetari

Câte minivacanțe mai sunt în 2024 

Următoarea minivacanță este în perioada 22 - 24 iunie, cu ocazia Rusaliilor. 

O altă minivacanță posibilă ar fi în perioada 15 august – 18 august. Ziua de 15 august pică într-o zi de joi și vineri, iar 16 august se face „punte”, în cazul bugetarilor, cu weekendul 17 - 18 august.

Ultima minivacanţă a anului ar fi între 25 şi 29 decembrie. Prima zi de Crăciun este miercuri, 25 decembrie, a doua zi de Crăciun este joi, 26 decembrie, ambele fiind sărbători legale, iar vineri, 27 decembrie este, din nou, „ zi punte” pentru cei care lucrează la stat, cu weekendul 28 - 29 decembrie.

Comenteaza