Câte minivacanțe mai au românii până la sfârșitul anului/ Zile libere și weekend-uri prelungite în 2024

Câte minivacanțe mai au românii până la sfârșitul anului/ Zile libere și weekend-uri prelungite în 2024

Cu toate că au mai rămas doar două luni și câteva zile din acest an, angajații români vor mai avea parte de două minivacanțe în acest interval.

Cele două minivacanțe vor avea fiecare câte 4 zile și sunt programate la mai puțin de 30 de zile una față de cealaltă. Este vorba despre minivacanțele de Sf. Andrei / 1 Decembrie și cea de Crăciun.

Astfel, prima zi liberă va fi pe 30 noiembrie, când este sărbătorit Sfântul Andrei, zi liberă legală care cade într-o zi de joi. Vineri, 1 decembrie, românii vor sărbătorii Ziua Națională, așa că se vor putea bucura de un weekend prelungit.

Ultima minivacanță din acest an va fi cea de Crăciun, cu cele două zile libere - 25 și 26 decembrie, care cad luni și marți, deci imediat weekend, astfel că salariații vor avea patru zile libere legate.

Câte zile libere legale vor fi în 2024

În 2024, românii vor avea 17 zile libere legale, însă 7 dintre acestea vor pica în weekend. De menționat că 2024 este primul an în care Boboteaza (6 ianuarie) și Sfântul Ion (7 ianuarie) vor fi zile libere oficial, însă, anul viitor acestea cad sâmbătă și duminică. 

Iată care sunt zilelle libere în 2024:

1 ianuarie – Anul Nou - luni
2 ianuarie – Anul Nou - marți
6 ianuarie – Boboteaza - sâmbătă
7 ianuarie – Sfântul Ioan Botezătorul - duminică
24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române - miercuri
1 mai – Ziua Muncii - miercuri
3 mai – Vinerea Mare a Paștelui - vineri
5 mai – prima zi de Paște ortodox - duminică
6 mai – a doua zi de Paște ortodox - luni
1 iunie – Ziua Copilului - sâmbătă
23 iunie – Rusalii - duminică
24 iunie – a doua zi de Rusalii - luni
15 august – Adormirea Maicii Domnului - joi
30 noiembrie – Sfântul Andrei - sâmbătă
1 decembrie – Ziua Națională a României - duminică
25 decembrie – prima zi de Crăciun - miercuri
26 decembrie – a doua zi de Crăciun - joi

În ceea ce privește minivacanțele, veștile nu sunt tocmai bune...

Primele zile libere din 2024 sunt 1 și 2 ianuarie. Pentru că acestea cad luni, respectiv marți, dacă luăm în considerare că sunt legate de ultimul sfârșit de săptămână din 2023, putem spune că avem parte de o primă minivacanță.

Apoi, o altă minivacanță ar putea fi de 1 mai și Paștele ortodox: 1 mai, Ziua Muncii, pică miercuri, iar pe 3 mai este Vinerea Mare. Dacă guvernul face "punte" cu 2 mai, unii angajajați s-ar putea bucura de 6 zile libere - luni, 6 mai,  este liberă, fiind a doua zi a Paștelui Ortodox.

Un weekend prelungit va fi de Rusalii - 23 și 24 iunie, când românii vor fi liberi trei zile, de sâmbătă până luni, inclusiv, iar o altă minivacanță ar putea avea cei care își iau liber în 16 august, zi care cade vineri, exact după ziua liberă de Sf. Maria.

Ultima minivacanță din 2024 ar putea fi de Crăciun: 25 decembrie pică miercuri, urmată de 26 decembrie, a doua zi de Crăciun - joi, iar cei care își iau liber vineri, pe 27 decembrie, vor avea parte de 5 zile libere.

Comenteaza