Drob de miel fin, aromat si cremos, deloc inecacios! Reteta de drob de miel cu prapur si oua fierte, cu ceapa si usturoi verde
Ingrediente - savoriurbane.com
600 g organe de miel sau porc
2 legaturi de ceapa verde
1 legatura usturoi verde
50 ml ulei
sare, piper
2 felii de paine inmuiate si stoarse
o legatura buna de verdeata (patrunjel, marar)
1-2 oua crude
In plus:
3-4 oua fierte tari
prapur
Am avut organe de miel proaspete: plaman, inimia, splina, rinichi si ficat. Prapurul se pune intr-un castronas cu apa si se pastreaza la rece pana ii vine randul. Inima am taiat-o pe lung si am clatit-o de cheaguri. Rinichii i-am despicat pe lung si i-am tinut 15 minute in apa rece cu putina zeama de lamaie (in caz ca au miros de urina). Puteti face acest drob cu organe de porc sau vitel – exact aceleasi. Mi-am pregatit si legaturile de ceapa si usturoi verde. Eu am facut cantitate dubla (2 droburi). Am taiat apoi organele in cuburi 3-4 cm sau felii maricele. Am pus deoparte rinichii si ficatul, acestia intrand la gatit mai tarziu.
Deja v-am spus in introducere ca cea mai buna cale este calirea organelor in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul verde. Asa ca am taiat in rondele partea alba a cepei si usturoiului (cozile le las pentru final) si am ales o cratita larga in care le-am pus. Am turnat si uleiul deasupra si am pornit focul de sub cratita (la mediu). Am acoperit totul cu capac si am inabusit ceapa si usturoiul (fara sa le ard!) timp de 3-4 minute. NU se pune sare pentru ca aceasta va intari organele! RETETA INTEGRALA AICI!