Drob de miel după rețeta veche

Drob de miel după rețeta veche

Drob de miel fin, aromat si cremos, deloc inecacios! Reteta de drob de miel cu prapur si oua fierte, cu ceapa si usturoi verde

Ingrediente - savoriurbane.com

600 g organe de miel sau porc
2 legaturi de ceapa verde
1 legatura usturoi verde
50 ml ulei
sare, piper
2 felii de paine inmuiate si stoarse
o legatura buna de verdeata (patrunjel, marar)
1-2 oua crude

In plus:
3-4 oua fierte tari
prapur

Am avut organe de miel proaspete: plaman, inimia, splina, rinichi si ficat. Prapurul se pune intr-un castronas cu apa si se pastreaza la rece pana ii vine randul. Inima am taiat-o pe lung si am clatit-o de cheaguri. Rinichii i-am despicat pe lung si i-am tinut 15 minute in apa rece cu putina zeama de lamaie (in caz ca au miros de urina). Puteti face acest drob cu organe de porc sau vitel – exact aceleasi. Mi-am pregatit si legaturile de ceapa si usturoi verde. Eu am facut cantitate dubla (2 droburi). Am taiat apoi organele in cuburi 3-4 cm sau felii maricele. Am pus deoparte rinichii si ficatul, acestia intrand la gatit mai tarziu.

Deja v-am spus in introducere ca cea mai buna cale este calirea organelor in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul verde. Asa ca am taiat in rondele partea alba a cepei si usturoiului (cozile le las pentru final) si am ales o cratita larga in care le-am pus. Am turnat si uleiul deasupra si am pornit focul de sub cratita (la mediu). Am acoperit totul cu capac si am inabusit ceapa si usturoiul (fara sa le ard!) timp de 3-4 minute. NU se pune sare pentru ca aceasta va intari organele! RETETA INTEGRALA AICI!

Comenteaza