Dulce de toamnă. Prăjitură cu cremă de brânză, dovleac și ciocolată

Dulce de toamnă. Prăjitură cu cremă de brânză, dovleac și ciocolată

E toamna? Atunci trebuie sa prepari deliciul asta.

Ingrediente
- pentru crema de branza
1 kg de dovleac curatat de coaja si samburi
200 grame de crema de branza
o jumatate de lingurita de scortisoara
50 de grame de zahar pudra
- pentru "blat"
50 de grame de zahar pudra
200 de grame de unt
50 de ml de lapte dulce
200 de grame de faina
100 de grame de ciocolata neagra
o lingurita de esenta de rom
4 oua
o lingurita cu varf de praf de copt
un praf de sare

Mod de preparare prajitura cu crema de branza, dovleac si ciocolata

Taiem dovleacul in bucati mai mici si il punem la fiert pentru cel mult 20 de minute.
Scoatem dovleacul din apa in care a fiert si il punem la scurs si racit dupa care il pasam cu ajutorul blenderului sau al robotului de bucatarie
In piureul format adaugam crema de branza (eu am folosit crema de branza Pilos de la LIDL), zaharul pudra si scortisoara si omogenizam totul foarte bine
Lasam crema de branza si dovleac sa se odihneasca si sa se intrepatrunda aromele si ne apucam sa facem pandispanul cu ciocolata
In primul rand incalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava rotunda. Fie o ungem cu ulei si presaram faina fie punem hartie de copt. Eu am folosit un vas de yena rotund, de 25 cm diametru si deci am folosit prima varianta
Taiem untul bucati si il punem intr-un vas
Adaugam si ciocolata rupta in bucati mai mici
Punem vasul intr-un alt vas cu apa fierbinte (pe baie de aburi) si lasam sa se topeasca untul si ciocolata amestecand din cand in cand. Cand sunt topite si amestecate bine dam vasul deoparte si lasam la racit
Separam albusurile de galbenusuri
Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra pana incep sa se albeasca.
Adaugam laptele, esenta de rom si amestecul de unt si ciocolata
Adaugam in albusuri un virf de cutit de sare si apoi le batem spuma cu ajutorul unui tel pana cand acestea devin ferme
Adaugam albusurile batute spuma peste compozitia de galbenus, unt si ciocolata amestecandu-le incet cu miscari de jos in sus
Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si incorporam totul bine, la fel, cu miscari de jos in sus pentru a pastra compozitia aerata

Comenteaza