Ţinute vestimentare haute couture, inspirate de opera lui Brâncuşi FOTO

Ţinute vestimentare haute couture, inspirate de opera lui Brâncuşi FOTO
Designerul Stéphane Rolland s-a inspirat din sculpturile artiştilor Constantin Brâncuşi, Michelangelo Buonarroti şi Auguste Rodin pentru creaţiile sale haute couture din colecţia primăvară-vară 2017.

Rolland crede că trupul este într-adevăr un mesager al expresiilor reale. "Brâncuşi, cu sculpturile lui ovoide, mi-a inspirat scopul până la precizie anatomică, naşterea lumii asimetrice", a spus Rolland.

El face un transfer între spiritul asimetric şi liniile pure şi structurile voluminoase, scrie thefashioninsider.com, citat de news.ro.

"Colecţia designerului este un elogiu adus siluetelor feminine care te lasă fără cuvinte. Artistul a lucrat cu mătase şi lână de mătase, dar şi cu combinaţii crep. Şifon şi organza au fost materiale folosite pentru a crea o profunzime a înfloriturilor sculpturale de care este nevoie la o rochie care merită atenţia lui Rolland. Graţie combinaţiei armonioase, vedem un mariaj între structură, linii, tăieturi asimetrice, moliciune şi alură", scriu criticii de la thefashioninsider.com.

Mai multe AICI. 

Etichete
Comenteaza