Iohannis: Recomand să purtaţi mască tot timpul când ieşiti din casă

Iohannis: Recomand să purtaţi mască tot timpul când ieşiti din casă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri.după vizita la INSP, că în urma discuţiilor, la care a participat şi ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru,s-a convenit să se lucreze la o metodologie care permite luarea unei decizii mai rapide şi mai corelate privind situaţia îmbolnăvirilor cu COVID-19 din fiecare judeţ. El a recomandat ca masca să fie purtată tot timpul de cei care ies din casă.

”Am făcut o vizită la INSP, despre care se vorbeşte foarte mult în ultima vreme, şi am vrut să am o discuţie directă cu experţii care se ocupă de acest domeniu la acest institut. Am găsit o echipă de oameni foarte dedicaţi, foarte competenţi. Mi-au prezentat isntitutul, domeniile de care se ocupă şi am discutat şi despre mersul pandemiei de la noi. Am apreciat şi munca pe care o fac şi proiectele care sunt în curs, faptul că se preocupă foarte mult de resursa umană, de dotarea cu aparatură specifică, de extindere şi de faptul că aceste rezultate pe care le obţin au un impact în zona sănătăţii publice. Despre pandemie am discutat destul de mult. M-am bucurat să constat că abordarea noastră e cam la fel nu trebuie să intrăm în panică, însă trebuie să conştientizăm că ne aflăm într-o situaţie deosebită şi dacă vrem să avem o viaţă normală, trebuie să respectăm câteva norme precum purtarea măştii, igiena mâinlor, evitarea aglomerărilor şi da, acolo unde în anumite localităţi incidenţa pandemiei e mai mare, trebuie introduse restricţii specifice”, a declarat preşedintele după o vizită la INSP.


El a subliniat că descentralizarea pentru restricţii a fost un lucru bun.


”Am convenit în discuţia pe care am avut-o cu reprezentanţii institutului, cu domnul ministru Nelu Tătaru, să se lucreze la o metodologie care permite luarea unei decizii mai rapide şi mai corelate privind situaţia din fiecare judeţ. În acest fel vom putea fi mai eficienţi şi să evităm restricţii prea dure. Însă măsurile de bază rămân cele discutate – masca, distanţa, igiena. Am purtat o discuţie mai lungă despre mască. Cam toţi specialiştii sunt de părere că masca este extrem de utilă dacă vrem să nu mai avem o răspândire masivă a virusului. Voi duce această discuţie mai departe şi vom avea probabil mai multe discuţii despre unde şi când purtăm masca. Eu recomand să purtaţi mască tot timpul când ieşiti din casă. În spaţiul public, indiferent că e în interior sau exterior e bine să purtăm mască”, a afirmat Iohannis.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza