Licori magice de Revelion. Sfaturile unui expert, pentru ca trecerea dintre ani să fie memorabliă
Se apropie revelionul. Eşti pregătit? Ţine minte: prosecco, vin rosu, vin alb, şampanie şi vin desert. Cam asta e ordinea, nu uita!
Dacă o ţii în petrecere toată noaptea, îţi dau şi o reţetă de mahmureală. Dar, mai târziu. Până atunci, il las pe Sorin să-ţi spună câteva cuvinte despre revelion.
Sorin Nedelea – sommelier: A fost sărbătorit pe 1 ianuarie pe vremea romanilor. Se pare că a fost hotărâtă această începere a anului chiar de către măreţul Iulius Caesar.
De când ne ştim, noi am făcut revelionul până în zori. Timp berechet să combinăm vinurile. Masa festivă începe neapărat cu un aperitiv. Sfatul vine de la Sorin Nedelea, un somelier recunoscut.
„Putem să începem chiar cu un prosecco, să înmuiem puţin papilele şi să cream acea, eu îi zic pe româneşte…să-ţi plouă puţin în gură. În noaptea de revelion, dacă avem un foie gras, putem foarte bine să mergem cu un vin dulce. Apoi, în funcţie de ce mâncăruri se aşează pe masă, pot veni şi nişte vinuri rose. La preparatele din carne, musai, jucăm pe vinurile roşii. Apoi, la final, merită să te răsfeţi cu un vin desert. Atenţie, însă, au multe calorii!”, spune Nedelea, potrivit Mediafax.
În schimb, merge un late harvest sau un ice wine, îţi spune Daniel. Şi el este somelier cu recorduri în Guiness Book.
Daniel Frumusachi – sommelier: Cele mai multe calorii au, desigur, vinurile roşii şi vinurile dulci. Mai mult atragem atenţia asupra vinurilor dulci, care conţin glucoză. Asta sunt şi caloriile.
Reţeta de mahmureală vine tot de la Daniel. El zice să consumi cu măsură şi să te hidratezi. La un pahar de vin, două de apă. Dar, mai are un secret.
Daniel Frumusachi – sommelier: Doar ceai de ghimbir. Câteva ceşti de ceai de ghimbir şi ne simţim în al nouălea cer. Ştiu că anul acesta revelionul va fi cu totul diferit. Restaurantele sunt închise. Dar, poţi să petreci cu acelaşi fast şi la tine acasă. Eu ţi-am dat reţeta.