LIKE! Clujul socializează intens VIDEO

LIKE! Clujul socializează intens VIDEO
„Daca nu ai cont pe Facebook, nu existi”, este o gluma care circulă de mult timp printre internauţi. Însă gluma tinde să se îngroaşe. Potrivit unei statistici recente, dintre cei 18 milioane de români, 7 au deja conturi pe cea mai cunoscută reţea de socializare. Sunt cu 25% mai mulţi decât în 2013! Clujul este pe locul al doilea din ţară ca număr de utilizatori Facebook, după Capitală: are peste 260.000 de conturi active. Ne bucurăm şi dăm LIKE.

Facebook, despre care s-au făcut deja şi filme la Hollywood, a devenit locul unde ne întâlnim prietenii, măcar pe cei cu care nu putem bea prea des o cafea din cauza programului încărcat, iar LIKE-ul este cea mai nouă unitate de măsură planetară. O idee pornită din mintea unui student american, acum 10 ani, a cucerit lumea virtuală.

Clujul este bine reprezentat în această lume virtuală: are peste 260.000 de conturi de Facebook, mai mult decât Iaşiul sau Timişoara. Trebuie socotiti aici studentii care vin din toata tara, ba chiar si din afara, asa cum trebuie numarate si companiile cu cont pe Facebook. Bucureştiul este lider şi la acest capitol, cu peste un milion 400 de mii de conturi active.

CLUJUL, PE LOCUL 2
sursa: Facebrands.ro

1. Bucuresti 1.432.220 conturi
2. Cluj 260.040 conturi
3. Iaşi 260.000 conturi
4. Timişoara 260.000 conturi
5. Constanţa 250.880 conturi

Cei mai activi pe reţeaua de socializare sunt, evident, tinerii. Trişti sau veseli, aflaţi acasă sau într-o călătorie, ei simt nevoia să împărtăşească stările şi experienţele lor cu prietenii de pe Facebook.

De asemenea, companiile au găsit pe Facebook un mod simplu şi eficient de promovare. Aici sunt la singur un pas distanţă de consumatori. Avantajul uriaş este interacţiunea.

Toate brandurile Clujului, mai mari sau mai mici, au pagini de Facebook. Companiile care îşi permit angajează departamente întregi de specialişti „social media", adică oameni care postează şi comentează cât e ziua de lungă. După cum vedeţi, aceasta a devenit o meserie în sine.

"Avem specialisti special angajati pentru postari pe Facebook, care tin legatura cu fanii nostri. Noi, pilotii, avem sarcina de serviciu sa socializam pe Facebook. Like-ul a devenit un obiectiv", spune pilotul de raliu Danny Ungur, de la Napoca Rally.

Dacă ar fi o ţară, Facebook s-ar clasa pe locul al treilea în lume ca populaţie. Are 1,19 miliarde de utilizatori. În India sunt 1,21 miliarde de locuitori, iar în China, cea mai mare ţară a lumii, trăiesc 1,34 miliarde de persoane.

Imagine: Florin Dan/Călin Fedeleş

Comenteaza