Medic israelian stabilit în România: Pentru unii străini binele este liniştea, pe care mulţi nu realizăm că o avem

Medic israelian stabilit în România: Pentru unii străini binele este liniştea, pe care mulţi nu realizăm că o avem

Un medic israelian, stabilit în România, susţine că străinii care ajung în ţară venind din zonele agitate ale globului, nici nu văd problemele locale.

Binele este relativ, ei vor să doarmă liniştiţi acasă, fără avioane şi rachete, a transmis medicul specialist de Terapie Intensivă, Amin Zahra, care a ajuns în România în urmă cu 13 ani.

„Dacă întrebi un străin care a venit dintr-o zonă de conflict/război cum e în România, te asigur că răspunsul va fi unul pozitiv”, a scris medicul israelian, la începutul mesajului său, scrie Mediafax.

El a explicat de ce străinii veniţi din zone de conflict au o imagine bună a României.

„Majoritatea celor născuţi şi crescuţi aici se întreabă oare ce bine văd aceşti oameni în România? Binele, este relativ! În timp ce tu plângi incompetenţa şi corupţia politicienilor, lipsa de spitale, a autostrăzilor, a birocraţiei prost gestionate, etc… Toate acestea nu sunt observate de un străin, ştii de ce?! Pentru că binele pentru el înseamnă să doarmă liniştit acasă, fără să audă avioanele care survolează deasupra casei, să nu îşi petreacă majoritatea timpului ascuns într-un buncăr ”aşteptând” rachetele. Pentru el bine este atunci când poate să străbată ţara chiar dacă nu o face pe autostradă fără să fie întrerupt de filtre militare la fiecare 10 km. Înseamnă să îşi crească copiii fără traumele provocate de război. Binele înseamnă că îşi ştie copilul în siguranţă la şcoală fără să stea cu gândul că poate nu se mai întoarce viu. Înseamnă că are benzină, curent, alimente, medicamente oricând are nevoie. Binele, înseamnă liniştea pe care mulţi nu realizăm că o avem şi cât de binecuvântaţi suntem”, a explicat medicul Amin Zahra pe Facebook.

Zahra a dezvăluit că rudele lui din Israel sunt bine.

„Conflictul israeliano-palestinian este un conflict istoric îndelungat care implică teritorille Israelului şi Teritoriile Palestiniene. Acesta are rădăcini istorice, religioase şi politice complexe. Au trecut 75 de ani şi cu siguranţă oamenii ştiu adevărul. Partea cea mai tristă este că civili nevinovaţi sunt cei mai afectaţi. Vă mulţumesc pentru mesajele trimise, familia mea este bine”, a precizat Zahra.

Comenteaza