Pe ringul de dans cu orice preţ, fie doar şi pentru un experiment COVID-19

Pe ringul de dans cu orice preţ, fie doar şi pentru un experiment COVID-19
| Foto: euronews

Îți poți aminti chiar și ultima dată când ai ieșit în club sau ai cântat la concert? Un grup de petrecăreţi din Amsterdam au avut parte în weekend de o distracţie pe cinste, ca parte a unui experiment de sănătate publică. 

Aproximativ 1.300 de persoane au ajuns pe ringul de dans sâmbătă seara pentru evenimentul de la Ziggo Dome din Amsterdam. Au fost împărțiți în cinci grupuri - sau „bule” - fiecare cu reguli diferite de urmat. Unii au fost nevoiți să poarte măști de protecţie, în timp ce alții au fost încurajați să strige și să înveselească cât mai mult posibil. Toți au fost echipați cu etichete de monitorizare a contactului cu ceilalți.

Cei care au participat au trebuit să prezinte un test de coronavirus negativ cu 48 de ore înainte de eveniment și li s-a cerut să facă un alt test de coronavirus la cinci zile după eveniment.

Seara a făcut parte dintr-o serie de experimente conduse de Fieldlab Events, o inițiativă înființată de guvern și industria evenimentelor pentru a vedea dacă grupurile mari se pot aduna în siguranță, anunţă euronews.com

Pieter Lubberts, manager de program la Fieldlab, a declarat pentru Euronews că echipa are încă nevoie de câteva săptămâni pentru a analiza rezultatele experimentelor, pentru a le discuta cu autoritățile olandeze și pentru a "vedea cum va influența acest lucru foaia de parcurs", a restricțiilor anti-COVID.

Există deja o mulțime de cereri din partea publicului, a spus Lubberts. Capacitatea normală a Domului Ziggo este de 17.000, iar aproape 180.000 de oameni s-au arătat interesați de evenimentele experimentale.

Comenteaza