Pericolul dietelor "după ureche": Tot mai mulţi clujeni ajung la nutriţionist după cure drastice VIDEO

Pericolul dietelor
Din ce în ce mai mulţi clujeni au probleme de greutatea. Specialiştii avertizează că în ultimii doi ani numărul acestora s-a triplat, însă a crescut şi numărul celor care se îmbolnăvesc în urma unor cure de slăbire făcute după ureche. Nutriţioniştii spun că aceste cure trebuie prescrise de un specialist şi urmate pas cu pas. Cei care încearcă să slăbească fără să consulte un specialist se supun la riscuri inutile.

Specialiştii în nutriţie spun că nu mai fac faţă cazurilor de persoane cu probleme de greutate.

"Numărul este foarte mare în prezent şi din păcate programările le facem la o luna, o luna jumate distanta, ceea ce poate fi un impediment pentru cei care vor sa inceapa o dieta imediat. În general la nutriţionişti e cal, in ultimii doi ani, creşterile sunt undeva de 200%", spune Adrian Costea, specialist în nutriţie.

Principalele cauze ale obezităţii sunt stresul, lipsa de odihnă şi alimentaţia dezordonată. Efectele pe termen lung sunt dezastruase.

Medicii spun că 9 din 10 pacienţii care le trec pragul au asociat în dietele lor şi suplimentele nutritive pentru slăbit. Este o mare greşeală, spun specialiştii.

"Suplimentele nutritive dau palpitaţii, au efecte toxice asupra ficatului, mulţi dintre ai ajung chiar la UPU, asta pentru că nu mai au timp să ajungă la noi", spune Nicolae Hâncu, specialist în nutriţie.

Farmaciştii spun că în ultima perioadă tot mai mulţi clujeni cumpără suplimente alimentare fără să aibă idee cu privire la efectele negative.

"În ultimii ani am observat o creştere tot mai mare pentru produsele asociate dietelor, problema e că foarte multă lume nu consultă înainte un specialist", a declarat Speranţa Iacob, farmacist.

Alternativa unei vieţi sănătoase este, desigur, mişcarea. Instructorii de fitness ne sfătuiesc să facem sport cel puţin de trei ori pe săptămână. Astfel, jumătate din problemă este ca şi rezolvată.

"Recomandăm exerciţiile cardio, pe bicicletă, pe bandă asta pentru slăbire iar pentru partea de tonifiere, recomandăm exerciţii pe set de câte 12-15 repetări", spune Mihai Moldova, instructor fitness.

Instructorii de fitness spun că o alimentaţie controlată şi sportul zilic pot duce la rezultate spectaculoase: se pote pierde într-o singură lună între 2 şi 6 kilograme.

 

Comenteaza