Postul intermitent: dieta de slăbit preferată de vedete

Postul intermitent: dieta de slăbit preferată de vedete

Postul intermitent functioneaza pe principiul reducerii aportului caloric, insa e important sa nu maresti numarul de calorii consumate in restul zilelor. Beyonce, Nicole Kidman, Jennifer Lopez, Mirander Kerr, Ben Affleck se numără printre vedetele care preferă această dietă. 

Variante ale postului intermitent

Cel mai popular tip de dieta a postitului intermitent este, insa, cel care implica postul de 16-24 de ore, de doua ori pe saptamana. In restul timpului, se va manca normal.

Iata care sunt cele mai comune tipuri de post intermitent:

  • Metoda 16/8 – se renunta la micul dejun, apoi se stabilesc mesele, in asa fel incat programul meselor sa se incadreze in 8 ore, dupa care se posteste timp de 16 ore. De pilda, poti manca intre 12 si 8 seara, iar in restul timpului postesti.
  • Mancat/ postit/ mancat – aceasta metoda implica postul de 24 de ore o data sau de doua ori pe saptamana.
  • Dieta 5:2 – in doua zile ale saptamanii se restrictioneaza consumul caloric la 500 kcal, iar in restul zilelor se mananca normal. Zilele de post nu vor fi consecutive.

Reguli pentru dieta postului intermitent

  • Nu se va mari consumul de hrana in zilele in care nu postesti.
  • Hidratarea este extrem de importanta, mai ales in zilele de post, asa ca se vor consuma apa si ceaiuri din belsug.
  • Pentru rezultate rapide se recomanda in zilele in care nu postesti sa eviti consumul de alimente cu densitate calorica mare precum dulciurile, alimentele de tip fast-food sau produsele de patiserie.
  • Se recomanda sportul penru rezultate mai bune si mai rapide, insa e indicat sa il practicam in zilele in care nu postim, pentru ca atunci organismul este mai slabit si pot aparea durerile de cap, senzatia de epuizare.
Comenteaza