Produsele clujene iau premii pe bandă rulantă la Bruxelles

Produsele clujene iau premii pe bandă rulantă la Bruxelles
Două creme produse la Cluj au obţinut trei distincţii la competiţia World Quality Selections de la Bruxelles, cel mai important concurs internațional de calitate a produsului din lume organizat de către Monde Selection. Este a doua serie de produse locale premiate la Bruxelles, după uleiurile de la Luna.

Cremele antirid premiate sunt fabricate dintr-o combinaţie de ingrediente active de origine vegetală precum uleiul de măsline bio și extractul bio din frunze de măslin cu o tripeptidă de utimă generație, cu efect similar cu cel al botoxului. Succesul se datorează și formulei cremei, ea fiind preparată fără parabeni, siliconi și conservanți. 
 
Crema matifiantă se diferențiază printr-un extract de celule stem din muguri de argan, o inovaţie în industria de cosmetice. Ingredientul este capabil să protejeze și să vitalizeze cele mai prețioase celule stem ale pielii, iar pudra de orez din conținut un efect matifiant. „Câștigarea unor premii internaționale, mai ales cele care vizează calitatea produsului, crește întotdeauna credibilitatea și imaginea producătorului”, a menționat Susana Laszlo, directorul Cosmetic Plant. 
 
Cele două creme câștigătoare au înregistrat succes și în cadrul târgului internațional Beauty World Middle East din Dubai. Cosmetic Plant este o afacere de familie înființată în 1991 la Cluj de farmacista Ileana Meşter, care a mizat pe folosirea ingredientelor naturale în toate produsele sale. Portofoliul include 100 de produse împărțite în 13 game sortimentale. 

Fondat în 1961, Monde Selection are misiunea de a testa produse din diverse industrii și de a le premia după criterii riguroase de calitate și inovare. Juriul pentru produse cosmetice din cadrul World Quality Selections este format din experți independenți specializaţi, profesori universitari și chimiști. Testele sunt făcute la institutul Meurice al Centrului pentru Educație și Cercetare în Industria Alimentară și Chimică din Bruxelles.
 
Stele de aur pentru uleiul de Cluj
 
Uleiul de dolveac presat la rece produs în localitatea Luna a obținut două stele de aur în iunie, ca urmare a evaluării realizate de Institutul de Calitate și Gust de la Bruxelles. Această evaluare este una dintre cele mai prestigioase din lume și este realizată de către somelieri, experți cu stele Michelin și de lideri de opinie din 15 țări.

Testarea este realizată în orb - evaluatorii nu știu cine este cel care a realizat produsul şi în ce țară. La Institutul de Calitate și Gust de la Bruxelles au fost trimise 1.300 de produse din care 900 au trecut bariera pentru calificare. Afacerea familiei Tulai a primit anul trecut o stea de aur pentru uleiul de floarea soarelui, iar Luna Solai a dobândit titlul de furnizor oficial al Casei Regale a României.

Comenteaza