Reţetă de weekend. Cum faci cea mai bună plăcintă ardeleanească
- Scris de Ziua de Cluj
- 10 Aug 2019, 16:27
- Life
- Ascultă știrea
Nu trebuie să ai stofă de masterchef ca să le pregătești celor dragi o bunătate de plăcintă ardelenească, ci doar puțină răbdare, niște făină, o mână de brânză și două fire de mărar.
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru câteva plăcinte pe cinste:
- 500 g făină albă
- 2 ouă
- 500 g brânză de vacă, la alegere - dulce sau sărată
- 2 legături de mărar proaspăt
- 1 plic cu drojdie uscată sau o bucată proaspătă
- o cană cu ulei
- puțină sare
Cum se face aluatul
Se pune făina într-un vas adânc, în mijloc se face o gaură în care se toarnă o cană cu apă calduță și drojdia. Le lăsăm să se odihnească împreună cam 10 minute, după care începem să frământăm totul, adăugând și o țâră de sare și ulei. Apoi, iar lăsăm totul să stea în tihnă vreo 20 de minute.
Cum se face umplutura
Se aruncă branza într-un bol unde se amestecă cu ouăle și mărarul tăiat mărunt-mărunt. Dacă trebuie, mai punem și un varf de sare - după gust. Și...gata!
Cum se face placinta
Întindem bine o bucată de aluat, cam cât o farfurie mai mare și punem în mijloc brânza. Cam o lingură. O întindem puțin și împăturim plăcinta. O presăm ușor cu palma, presărăm nițică făină pe ea și o așezam cu grijă în tigaia în care uleiul trebuie să fie destul cât să înece plăcinta și să fie bine încins.
Cum se mănâncă
Asta... fiecare după cum poftește!