SECRETUL unui ZÂMBET strălucitor: cum să-ţi albeşti dinţii

SECRETUL unui ZÂMBET strălucitor: cum să-ţi albeşti dinţii
Crezi că pentru a avea dinţi albi şi frumoşi este sufficient să mergi la medicul stomatolog? Ei bine, nu! Există câteva mici trucuri care te vor ajuta să îţi albeşti dinţii.

Ce trebuie să faci pentru a avea dinţii albi?

Dacă îți dorești dinți strălucitori sau dorești să îi albești este posibil să obții acestea chiar la tine acasă. Iată, câteva sfaturi pentru albirea dinților:

• Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai eficiente remedii natural pentru albirea dinților. Bicarbonatul de sodiu este unul din ingredientele pastei de dinţi pentru albirea dinţilor, aşa că de ce să nu încercaţi? Dacă îl folosiţi în combinație cu un periaj meticulos, veţi observa că aţi reușit să îndepărtaţi anumite pete galbene de pe dinți grație particulelor sale fine. Îl puteți utiliza de fiecare dată când vă spălați pe dinți, dar atenți să nu-l amestecați cu pasta de dinți deoarece amestecul rezultat ar putea crește efectul abraziv. Îl puteți cumpăra din farmacii sau din comerț.

• Lămâia

Datorită acidității sale, lămâia este ideală pentru a oferi dinților dumneavostră albul natural. De asemenea, lămâia este perfectă pentru a reduce tartrul și pentru a vă păstra mereu respirația proaspătă. Totodată, vitamina C din lămâie vă întărește și curăță gingiile. Dacă doriți să apelați la acest fruct pentru sănătatea dinților dumneavostră trebuie să vă periați dinții doar cu un pic de zeamă proaspătă de lâmâie, apoi clătiți cu apă curată. Repetați de două ori pe săptămână, nu mai mult, întrucât lămâia este acidă si vă poate afecta smalțul dentar.

Pentru un rezultat mai bun, puteți amesteca 75 grame de bicarbonat de sodiu cu sucul de la o jumătate de lămâie. Cu această compoziție este indicat să vă periați dinții în fiecare dimineață timp de o săptămână.

• Pastă de dinți pentru albire (home made)

Pentru albirea dinţilor acasă, periați-vă dinții 1-2 ori pe săptămână cu acest amestec. Se înmoaie periuța de dinți în argilă verde sau în bicarbonat de sodiu. Adaugă o picătură de ulei esențial de lămâie sau de mandarină. Periați dinții cu pasta obținută, iar la final clătiți cu apă de gură obținută din infuzie de mentă. O altă opțiune este de a trece pe la farmacie. Există o multitudine de produse și sisteme care albesc dinții: paste de dinţi, geluri sau chiar plasturi de albire a dinţilor. Cu toate acestea trebuie să luaţi în calcul faptul că nu există miracole. Aceste remedii naturale pot îmbunătăţi sănătatea dinţilor şi pot albi dinţii cu unu sau două tonuri, dar nu vor putea albi dinţii cu 8 tonuri sau reda albul imaculat pe care doar dentisul cu tratamentele sale îl pot obţine.

• Albirea profesională

Albirea profesională este cea mai eficientă metodă albirea dinţiilor şi pentru a obţine un zâmbet perfect. Există multe tratamente de albire profesională, dar pentru a face alegerea perfectă trebuie să vă consultaţi cu medicul dumneavostră. Împreună cu el veţi opta pentru albirea dinţilor cu lampă ZOOM sau cu lumini LED.

Indiferent de metoda aleasă este bine să fiţi atenţi la alimentaţie. Consumaţi regulat legume şi fructe şi elimanţi cafeaua.

Alina NITU

Comenteaza