Spectacol astronomic inedit, vizibil și din România: Eclipsă de Lună, în tandem cu fenomenul de Superlună

Spectacol astronomic inedit, vizibil și din România: Eclipsă de Lună, în tandem cu fenomenul de Superlună

O eclipsă parțială de Lună va avea loc concomitent cu fenomenul de Superlună în noaptea de 17 spre 18 septembrie 2024.

Spectacolul va fi vizibil, dacă va fi cer senin, marți seară în America de Nord și America de Sud, respectiv miercuri dimineață în Africa și Europa. În România, eclipsa va putea fi urmărită de la ora 3:39 până la 7:05, cu un maxim la ora 5:44. 

La Bucureşti, Luna va apărea chiar în timp ce iese din penumbră, potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, citat de News.ro.

”Eclipsa se produce în noaptea de 17 spre 18 septembrie 2024, marți spre miercuri, când Luna se va afla la granița dintre constelațiile Aquarius și Pisces. Pe tot parcursul nopții, planeta Saturn se va afla în dreapta Lunii.

O eclipsă parţială de Lună are loc atunci când Pământul trece între Soare şi Lună, aruncând o umbră care întunecă o parte a ei şi pare să o înghită.

Efectul de Superlună va accentua spectacolul de pe cer. Acest fenomen care are loc atunci când Luna se apropie de Pământ în orbita sa eliptică, făcând-o să pară mai mare și mai luminoasă decât de obicei.

Aceasta va fi ultima eclipsă de Lună din acest an, însă un fenomen și mai spectaculos va avea loc pe 13 martie 2025, când Luna va fi complet eclipsată de umbra Pământului și va fi colorată în roșu de lumina solară filtrată prin atmosfera Terrei.

Comenteaza