Tablou de primăvară la Cluj... Recunoașteți zona?

Tablou de primăvară la Cluj... Recunoașteți zona?
| Foto: Facebook

O fotografie de arhivă surprinde atmosfera de la marginea unui cartier al Clujului, într-o zi de primăvară din anii '80. 

Fotografia, postată pe pagina de Facebook Istoria Fotografiei Clujene, a fost făcută în anul 1987, pe pajiștea care se întindea în spatele cartierului Mănăștur, spre Grigorescu. 

Zona era preferată de locuitorii cartierului pentru ieșirile de duminică la picnic sau la săniuș, după anotimp...

"Poza asta are mai multe amintiri în ea decat un time machine", a scris cineva. 

Vechii clujeni au recunoscut imediat zona. "Fântâna din Capul Dealului! Vechii Mănăștureni știu denumirea!" / "Calul care păștea era a lui Loți, paduraru de pe str. Câmpului" / "Erau caii țiganilor de pe str. Lingurarilor strămutați în blocuri pe str. Moldoveanu când s-a început construcția podului de la Calvaria și a străzii Primaverii cu toate blocurile / "Pădurea e tot acolo. Imaginea o știu pentru că obișnuiam în acei ani ca duminica să merg la pic-nic și o partidă de fotbal", sunt printre amintirile depănate de clujeni la vederea fotografiei.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza