Toată lumea ar trebui să știe asta! Semnele care prevestesc infarctul pot apărea cu 24 de ore înainte

Toată lumea ar trebui să știe asta! Semnele care prevestesc infarctul pot apărea cu 24 de ore înainte

Cercetătorii au descoperit că, în 50% din cazuri, persoanele care au suferit un atac de cord brusc au experimentat cel puţin un simptom semnificativ înainte cu 24 de ore.

Specialiştii spun că este întotdeauna important să fii atent pentru orice semne de avertizare privind un potențial atac de cord. Un studiu recent al Institutului de Inimă Smidt din Los Angeles, publicat în The Lancet, a enumerat nu numai cele mai comune simptome, ci şi cele predominante la bărbaţi şi femei.

În plus, cercetătorii au descoperit că, în 50% din cazuri, persoanele care au suferit un atac de cord brusc au experimentat cel puţin un simptom semnificativ în ultimele 24 de ore, scrie Mediafax.

Bărbaţii resimt dureri în piept, femeile au probleme de respiraţie

Potrivit studiului, pot exista simptome de avertizare mai frecvente la bărbaţi sau la femei. Cercetătorii spun că bărbaţii sunt mai predispuşi să experimenteze dureri în piept şi convulsii, în timp ce dificultăţile de respiraţie sunt cel mai frecvent simptom la femei.

„Acesta este primul studiu bazat pe comunitate care evaluează asocierea unei serii de simptome de avertizare cu stopul cardiac brusc”, a spus dr. Eduardo Marban, director executiv al Institutului de Inimă Smidt.

În mod clar, deşi probabilităţile variază între bărbaţi şi femei, simptomele sunt comune ambelor sexe. Pot exista dureri persistente în alte părţi ale corpului, cum ar fi braţele, spatele şi gâtul, sau pot apărea crize de greaţă şi vărsături sau ameţeli.

În plus, un mic procent din ambele sexe au prezentat palpitaţii cardiace şi simptome asemănătoare gripei.

Comenteaza