Topul deliciilor culinare. Care sunt cele mai bune oraşe pentru mâncăruri din lume

Topul deliciilor culinare. Care sunt cele mai bune oraşe pentru mâncăruri din lume

Revista Time Out a dezvăluit cele mai bune oraşe din lume pentru a vă satisface papilele gustative, transmite Mediafax.

„Mâncarea este totul atunci când călătoreşti”, a declarat Grace Beard, editorul de turism al Time Out, pentru CNN Travel. „O masă bună (sau proastă) poate face sau distruge o călătorie - de obicei este unul dintre lucrurile pe care ni le amintim cel mai mult”.

Pe primul loc pe lista Time Out se află oraşul italian Napoli, acolo unde s-a născut pizza. Alături de pizza, în lista Time Out se mai menţionează paste napoletane Ragù şi sfogliatella dulce.

Pentru a întocmi această listă, Time Out a intervievat mii de locuitori ai oraşelor din întreaga lume, întrebându-i despre opţiunile alimentare din oraşul lor, punând accentul pe calitate şi accesibilitate.

Pe locul doi pe lista Time Out se află oraşul sud-african Johannesburg. Felul de mâncare obligatoriu de mâncat din oraş este kota sandwich, o pâine umplută cu ingrediente gustoase, cum ar fi cartofi prajiţi, cârnaţi, ouă sau brânză, şi, de asemenea, scoate în evidenţă bunny chow, o mâncare cu curry, carne sau fasole în pâine.

Şi în completarea top trei Time Out se află Lima, Peru, unde Time Out recomandă vizitatorilor să încerce felurile de mâncare ceviche şi arroz con pollo (pui şi orez).

Primul oraş din SUA în clasamentul Time Out a fost Portland, Oregon - pe locul 10. Potrivit Time Out, Portland este un alt loc pe care trebuie să-l viziteze iubitorii de pizza. Pizza mexicană - o pizza cu ingrediente de taco - a fost desemnată de localnici ca fiind cel mai bun fel de mâncare din oraş, la cel mai bun preţ.

În Marea Britanie, oraşul Liverpool ocupă locul 11. Time Out a evidenţiat felul de mâncare specific al oraşului, Scouse - o tocană bogată, de obicei din carne de vită sau de miel.

Cele mai bune oraşe pentru mâncare 2024, conform Time Out:

 1. Napoli, Italia
 2. Johannesburg, Africa de Sud
 3. Lima, Peru
 4. Ho Chi Minh City, Vietnam
 5. Beijing, China
 6. Bangkok, Thailanda
 7. Kuala Lumpur, Malaezia
 8. Mumbai, India
 9. Dubai, EAU
 10. Portland, SUA
 11. Liverpool, Marea Britanie
 12. Medellín, Columbia
 13. Sevilla, Spania
 14. Porto, Portugalia
 15. Marrakech, Maroc
 16. Lyon, Franţa
 17. Sydney, Australia
 18. Montreal, Canada
 19. Osaka, Japonia
 20. Copenhaga, Danemarca.
Comenteaza