„Trans Vlădeasa”, noul drum spectaculos care a răsărit în Cluj și te duce pe partea mai puţin cunoscută a munţilor Apuseni

„Trans Vlădeasa”, noul drum spectaculos care a răsărit în Cluj și te duce pe partea mai puţin cunoscută a munţilor Apuseni

Un nou drum spectaculos a răsărit în Cluj, care duce spre culmile Apusenilor. “Trans-Vlădeasa” porneşte de la poalele muntelui, din satul Rogojel din Cluj şi urcă şerpuit prin păduri de brazi până pe cele mai înalte culmi ale Apusenilor.

Drumul face parte din circuitul mic al Vlădesei, care uşurează accesul către vârf. Asfaltul ajunge până aici, aproape de cabana Vlădeasa, de unde drumeţia continuă pe jos. O oră şi jumătate până la staţia meteo, iar de acolo încă aproximativ 10 minute până în cel mai înalt punct, la 1836 de m, informează observatornews.ro.

Noua cale scoate la lumină partea mai puţin cunoscută a munţilor Apuseni, iar turiştii pot ajunge mai uşor să admire peisaje de vis. Ultimii 3 kilometri au fost asfaltaţi recent, iar pe traseul pe care până acum aveau acces doar maşinile de teren, au apărut şi bicicliştii.

Lungimea totală a drumului asfaltat este de 9 km, şi chiar dacă pare scurt, serpentinele, diferenţa de nivel şi peisajele din jur îl fac extrem de spectaculos. Nici lăţimea nu e foarte mare, dar din loc in loc au fost amenajate staţii de intersectare sau refugii, în cazul în care vin maşini din ambele părţi.

Comenteaza