Foto Transilvania, pe HBO: varză a la Cluj reinterpretată de un bucătar cu stea Michelin, pădurea Hoia și o gospodărie din lut și reciclabile

Transilvania, pe HBO: varză a la Cluj reinterpretată de un bucătar cu stea Michelin, pădurea Hoia și o gospodărie din lut și reciclabile
Transilvania, pe HBO: varză a la Cluj reinterpretată de un bucătar cu stea Michelin, pădurea Hoia și o gospodărie din lut și reciclabile
Transilvania, pe HBO: varză a la Cluj reinterpretată de un bucătar cu stea Michelin, pădurea Hoia și o gospodărie din lut și reciclabile
Transilvania, pe HBO: varză a la Cluj reinterpretată de un bucătar cu stea Michelin, pădurea Hoia și o gospodărie din lut și reciclabile
Transilvania, pe HBO: varză a la Cluj reinterpretată de un bucătar cu stea Michelin, pădurea Hoia și o gospodărie din lut și reciclabile
Transilvania, pe HBO: varză a la Cluj reinterpretată de un bucătar cu stea Michelin, pădurea Hoia și o gospodărie din lut și reciclabile
Transilvania, pe HBO: varză a la Cluj reinterpretată de un bucătar cu stea Michelin, pădurea Hoia și o gospodărie din lut și reciclabile
Transilvania, pe HBO: varză a la Cluj reinterpretată de un bucătar cu stea Michelin, pădurea Hoia și o gospodărie din lut și reciclabile
Transilvania, pe HBO: varză a la Cluj reinterpretată de un bucătar cu stea Michelin, pădurea Hoia și o gospodărie din lut și reciclabile

A apărut episodul Zero Waste Chef , difuzat de HBO Max, despre România, în care chef Bogdan Dănilă, primul bucătar român care a obținut o stea Michelin și care, în 2021, a deschis un restaurant în Cluj-Napoca, este ghidul lui tânărului ecologist Diego García Vega prin Transilvania.

 

 

 

În cadrul episodului, chef Dănilă pregătește la resturantul Pastel din Cluj-Napoca o varianta reinterpretată a celebrului fel de mâncare local: ''varză a la Cluj''. Pastel este singurul restaurant ales să reprezinte România în cadrul acestui documentar, în episodul dedicat țării noastre. 

Gazda serialului face o vizită și în pădurea Hoia, în localitatea Recea Cristur la o fermă de bivoli și în Sardu, unde vizitează gospodăria unui tânăr construită exclusiv din materiale bio și recilabile. 

Bogdan Dănila este singurul român care a obţinut o stea varză a la Cluj reinterpretată de un bucătar cu stea Michelin, pădurea Hoia și o gospodărie din lut și reciclabile cu restaurantul Clocktower din New York şi a fost desemnat de Zagat în "Top 30 Chefi sub 30 ani" în perioada în care a lucrat la restaurantul Petrus al celebrului Gordon Ramsey.

ZERO WASTE CHEF este un serial ce urmărește călătoria tânărului ecologist Diego García Vega prin 12 țări europene, în căutarea unor inițiative durabile; el gătește alături de cei mai buni bucătari din fiecare țară, urmărind, în primul rând, reutilizarea deșeurilor alimentare.

 

Comenteaza