Veste bună în prag de vară! Ceaiul care arde grăsimile şi te ajută să slăbeşti în timp ce dormi

Veste bună în prag de vară! Ceaiul care arde grăsimile şi te ajută să slăbeşti în timp ce dormi

O veste bună pentru persoanele care vor să treacă testul costumului de baie, odată cu venirea verii, este că cercetătorii ar fi descoperit că un anumit tip de ceai care ar arde grăsimile, chiar şi în timp ce dormim.

Este ştiut faptul că ceaiul este un suplinitor natural şi de nădejde în arderea grăsimilor. Conţinutul de teină şi cofeină (şi nu numai) îl face un prieten al reglării metabolismului. Dar detaliul că poate ajuta la slăbit în timp ce dormim este un element surprinzător. Tocmai asta a descoperit un studiu realizat de Universitatea din Tsukuba din Japonia, potrivit căruia consumul unui anumit tip de ceai poate ajuta la arderea grăsimilor, indiferent de nivelul de activitate fizică şi de dietă, scrie Mediafax.

Care tip de ceai?

Acesta este ceaiul Oolong, larg răspândit în China şi Taiwan, care, din punct de vedere al oxidării şi al aromei, este între ceaiul verde şi cel negru. Este produs printr-o metodă unică, care presupune ofilirea plantei sub soarele puternic şi oxidarea ei, înainte de a se ondula şi de a se răsuci. Ca şi alte ceaiuri, ceaiul oolong conţine şi vitamine, minerale şi antioxidanţi utili.

Cel mai important, cercetătorii au descoperit că ceaiul oolong are un efect termogenic, adică el creşte producţia de căldură în organism prin arderea grăsimilor.

Kumpei Tokuyama, de la Universitatea din Tsukuba, care a condus cercetarea, spune: „Ştim că ceaiul conţine compuşi care stimulează metabolismul grăsimilor. Şi cel oolong, care reprezintă doar 2% din ceaiurile din lume, conţine aceiaşi compuşi găsiţi în ceaiul verde, în cantităţi mai mici. Dar ceaiul oolong pare a fi mai eficient în arderea grăsimilor decât ceaiul verde, chiar dacă ambele conţin cantităţi similare de cofeină”.

Pentru acest studiu, oamenii de ştiinţă au testat un grup de voluntari care au băut ceai oolong, o băutură pură pe bază de cofeină sau un placebo timp de două săptămâni. Rezultatele arată că participanţii care au băut ceai oolong sau cofeină au observat o creştere a defalcării grăsimilor cu 20% în comparaţie cu grupul de control. Cu menţiunea că efectele ceaiului oolong au continuat chiar şi în repaus.

Deoarece cofeina afectează somnul, pierderea somnului poate, la rândul său, să afecteze metabolismul. Aşadar, cercetătorii au vrut să examineze calitatea somnului participanţilor în timpul experimentului, constatând că, în ciuda reputaţiei cofeinei, nu există nicio diferenţă în tiparele de somn ale grupului de testare sau ale grupului placebo. Prin urmare, echipa crede că a bea o ceaşcă de ceai oolong nu ar trebui să ne ţină treji toată noaptea, dar ne-ar putea ajuta să ardem mai multe calorii.

„Efectele stimulatoare ale ceaiului oolong asupra descompunerii grăsimilor în timpul somnului ar putea avea o relevanţă reală pentru controlul greutăţii”, explică prof. Tokuyama.

„Dar, trebuie să înţelegem dacă efectele pe care le-am observat în studiul de două săptămâni au ca rezultat o pierdere reală de grăsime corporală pe o perioadă mai lungă. De asemenea, dorim să testăm ceaiul oolong decofeinizat, pentru a distinge mai bine efectele cofeinei de alte componente din ceai, ceea ce ne va ajuta să înţelegem exact cum ajută ceaiul oolong la descompunerea grăsimilor”.

Alte beneficii pentru sănătate ale ceaiului oolong

Controlează diabetul de tip 2 - Ceaiul oolong este folosit ca preparat din plante pentru gestionarea tulburărilor diabetice de tip 2 și ca adaos la alte medicamente suplimentare pentru tratarea bolii. Poate ajuta la reglarea cantității de zahăr din sânge și de insulină din sânge, astfel încât scăderile și creșterile periculoase ale zahărului din sânge pot fi reduse.

Potential anticancer - Există o legătură bine-cunoscută între consumul de ceai și un risc mai scăzut de a face cancer de piele . Mai mult, compusul polifenolic din ceaiul oolong favorizează apoptoza în cazul creșterii celulelor canceroase în stomac. Acest extract polifenolic acționează și ca un instrument chimio-preventiv împotriva dezvoltării altor tipuri de cancer. Compușii înăbușează activarea celulelor cancerigene, previn formarea compușilor N-nitrozoși și captează agenții genotoxici înainte ca aceștia să acționeze. În plus, consumul de ceai oolong poate reduce riscul de a dezvolta cancer ovarian la femei. Deși mecanismul precis de ce consumul de ceai ajută la prevenirea cancerului nu este stabilit, se pare că polifenolii antioxidanti puternici din ceai ar avea potențiale efecte anticancer asupra sănătății umane.

Îmbunătățește sănătatea oaselor - Antioxidanții prezenți în ceaiul oolong protejează dinții împotriva cariilor și întăresc structura osoasă. O serie de studii au analizat efectele pe termen lung ale consumului acestui ceai, în special asupra densității minerale osoase. Ele au arătat că persoanele care au băut constant ceai negru sau oolong mai mult de 10 ani au avut mai puține șanse să piardă din densitatea minerală osoasă în acest interval de timp. Se crede că unele dintre componentele acestui ceai stimulează, de fapt, reținerea mineralelor din alimentele pe care le consumăm.

Efecte secundare ale ceaiului oolong

În ciuda beneficiilor importante pentru sănătate, ceaiul oolong poate crea și neplăceri, fiind bogat în cofeină. Unele dintre efectele secundare ale excesului de cofeină sunt: ​​

  • Anxietate
  • Durere de cap
  • Insomnie
  • Diaree
  • Arsuri la stomac
  • Bătăi neregulate ale inimii
  • Confuzie

Afecțiuni mai grave care pot fi exacerbate de aportul prea mare de cofeină sunt diabetul, afecțiunile cardiace, tulburările de anxietate, sindromul colonului iritabil și hipertensiunea arterială. În plus, chiar dacă poate fi benefic pentru sănătatea oaselor, consumul prea mult de ceai oolong poate avea de fapt efectul opus, eliminând excesul de calciu pe care corpul tău îl procesează. Pentru pacienții cu osteoporoză, acest lucru poate accelera degradarea oaselor, chiar dacă alte elemente ale ceaiului oolong sunt utile pentru această afecțiune. Prin urmare, în cazul în care ați fost diagnosticat cu această problemă, cel mai bine este să discutați cu un medic înainte de a consuma ceai oolong.

 

 

Comenteaza