Video VIDEO inedit din Parcul Natural Apuseni: Lupi care devorează un hoit de căprioară

VIDEO inedit din Parcul Natural Apuseni: Lupi care devorează un hoit de căprioară

Imagini inedite cu o haită de lupi care se hrănește dintr-un hoit de căprioară au fost surprinse în Parcul Natural Apuseni, într-o filmare realizată cu ajutorul unor camere de monitorizare.

”Lupii rezistă nemâncați și o săptămână, dar când ajung la pradă își încarcă stomacul cu o cantitate mare de carne, chiar 10-15 kg. După ce s-a săturat, haita se culcă, fără a se îndeparta mult de hrană”, susțin reprezentanții Romsilva, care administrează Parcul Natural Apuseni.

Romsilva-Administratia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturala protejata de interes național Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) si 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații si monumente ale naturii) incluse în Parcul Natural Apuseni.

"În ciuda importanței lor, lupii au fost exterminați din majoritatea regiunilor europene în ultimele două secole, ajungând la un număr minim la mijlocul secolului XX.

În România, populația de lup nu a dispărut niciodată, datorită protecției înalte oferite de Munții Carpați. (...) Datele oficiale indică o populație stabilă, de 2.500 până la 2.900 de lupi, răspândiți în zone de dealuri înalte și munți de joasă altitudine, pe tot cuprinsul lanțului carpatic. Densitatea medie pe teritoriul României este de 1,95 lupi la 100 km2", arată cei de la WWF România.

Conform sursei citate, pe teritoriul UE, inclusiv în România, lupii sunt protejați de Directiva Habitate, care îi include pe lista speciilor de animale protejate care nu pot fi vânate în scop de agrement.

Comenteaza