7 adolescenți au dosar penal după ce l-au bătut pe șoferul unui autobuz. Acesta i-a dat jos pentru că nu purtau mască

7 adolescenți au dosar penal după ce l-au bătut pe șoferul unui autobuz. Acesta i-a dat jos pentru că nu purtau mască
| Foto: Arhiva ZIUA de CLUJ

Șapte adolescenți, care au bătut un șofer de autobuz din transportul public și au lovit cu pietre mașina după ce a fost dați jos pentru că nu purtau mască de protecție, au fost identificați de polițiști.

Incidentul a avut loc marţi seara, într-o stație de autobuz din Oradea. 7 adolescenți din Oradea au aruncat cu pietre într-un autobuz și apoi l-au bătut pe șoferul mijlocului de transport public. Bărbatul le ceruse să poarte mască de protecţie.

Incidentul a fost semnalat la numărul unic de urgenţă 112 la ora 20.22, la faţa locului deplasându-se un echipaj de poliţişti de la Ordine Publică, dar şi o ambulanţă. 

"Toate cele şapte persoane bănuite de comiterea agresiunii au fost identificate de poliţişti şi conduse în aceeaşi seară la sediul Poliţiei Municipiului Oradea pentru audieri. Este vorba de şapte tineri din Oradea, şase de 15 ani şi unul de 13 de ani", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, pentru eBihoreanul.ro. 

Cei 7 adolescenți au acum dosare penale. Ei sunt acuzați că marți seara au agresat un șofer al companiei de transport public din oraș. Tinerii au devenit violenți în momentul în care au urcat într-un autobuz de pe linia 14, iar șoferul le-a spus să poarte mască de protecție.

După ce au coborât din mijlocul de transport, au început să arunce cu pietre în autobuz. În momentul în care șoferul a coborât să le ceară socoteală, tinerii l-au luat la bătaie. Șoferul în vârstă de 43 de ani a fost transportat la spital pentru îngirjiri medicale.

În România, masca de protecţie este obligatorie în spaţiile închise şi în mijloacele de transport, însă unele persoane refuză să o poarte, chiar dacă au crescut alarmant cazurile de COVID-19. 

Comenteaza