Asistent medical, suspectat că ar fi sedat paciente pentru a le viola. Anchetă pentru tentativă la omor deoarece una dintre ele a intrat în comă

Asistent medical, suspectat că ar fi sedat paciente pentru a le viola. Anchetă pentru tentativă la omor deoarece una dintre ele a intrat în comă
| Foto: https://sanatateabuzoiana.ro/

Este anchetă pentru tentativă la omor calificat la Spitalul Militar din Capitală, unde un asistent medical este suspectat că ar fi sedat patru paciente ca să le violeze, iar una dintre ele a intrat în comă.  

Pe modelul scenariilor de film, spitalul a descoperit sâmbăta trecută, că patru paciente internate ar fi primit un calmant puternic, fără recomandarea sau prescripția medicului, iar una dintre ele a intrat în comă și a avut nevoie de tratamente.

Sesizarea a fost trimisă la parchet, care a început o anchetă pentru tentativă la omor calificat. Au intrat în vizor atât asistentul medical care era de serviciu la momentul respectiv, cât și medicii de gardă - ofițeri de armată.

Doar asistentul - angajat civil - ar fi putut să administreze acel calmant, arată datele procurorilor. Dosarul încă nu a fost trimis la un parchet civil, pentru că se fac în continuare investigații. Există suspiciunea că acest calmant extrem de puternic ar fi fost administrat pentru ca asistentul să le abuzeze sexual pe femeile respective, a transmis digi24.ro

„Sâmbătă, 6 mai a.c., ca urmare a unei sesizări primite de la o echipă de gardă privind suspiciunea administrării, fără prescripție medicală explicită, a unor produse farmaceutice (medicamente), unor pacienți internați în spitalul nostru, conducerea SUUMC a sesizat cu maximă urgență, conform procedurilor legale, Parchetul Militar.

Pacienții în discuție au fost sub supraveghere medicală permanentă la nivelul secției în care erau internați. De la data evenimentului și până în prezent, niciun pacient nu a necesitat transferul într-o altă secție ca urmare a agravării stării de sănătate, toți urmând protocoalele de investigații și cele terapeutice stabilite de medicii curanți”, se arată în comunicatul Spitaluluilui Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”. 

Comenteaza