Caz șocant! POLIȚIST reținut după ce ar fi VIOLAT de mai multe ori o fată de 11 ani, amenințând-o cu cuțitul

Caz șocant! POLIȚIST reținut după ce ar fi VIOLAT de mai multe ori o fată de 11 ani, amenințând-o cu cuțitul

Un polițist local, în vârstă de 37 de ani, este acuzat că ar fi amenințat o copilă de 11 ani cu un cuțit și ar fi silit-o să întrețină relații intime cu el. 

Șocantul caz s-a petrecut în Iași: șeful Poliției Călare ar fi violat și amenințat cu cuțitul o fată în vârstă de 11 ani. Totul s-ar fi întâmplat în timpul orelor de călărie, polițistul fiind instructor de echitație în timpul său liber.

Cercetările au început în urma unei plângeri făcute în 29 martie 2023, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, de către reprezentantul legal al fetei, „din conținutul căreia a reieșit posibilitatea săvârșirii mai multor fapte de natură penală”. Procurorii au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, înșelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, procurorul Ștefan Fânariu, scrie G4Media.

În 25 aprilie, în urma cercetărilor, instructorul de echitație a dobândit calitatea de suspect.

„În perioada septembrie-octombrie 2022, o persoană de gen masculin, instructor de echitație, profitând de rolul său de antrenor și de vulnerabilitatea persoanei vătămate minore, în vârstă de 11 ani, prin constrângere fizică (amenințare cu un cuțit) și psihică, în timpul cursurilor, ar fi supus-o la trei raporturi sexuale, în trei împrejurări diferite.

Anterior, în perioada ianuarie 2021 – mai 2022, cu ocazia cursurilor de echitație desfășurate, aceeași persoană, profitând de autoritatea sa și de vulnerabilitatea aceleiași persoane vătămate minore, ar fi supus-o pe aceasta la acte de natură sexuală, prin constrângere psihică, atingând-o în zonele intime în timpul cursurilor”, susțin procurorii.

Conform sursei citate, în plus, bărbatul ar fi oferit cursuri de echitație, deşi nu deţinea niciun fel de autorizație în acest sens, iar, în anul 2022, aceeași persoană le-ar fi determinat pe alte persoane vătămate să achiziționeze un cal contra unei sume de bani, ascunzându-le cumpărătorilor faptul că acea cabalină nu i-ar fi aparţinut.

Suspectul a fost reţinut la data de 26 aprilie 2023, pentru o durată de 24 de ore, cercetările continuând în acest caz.

”Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţia de nevinovăţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, procurorul Ștefan Fânariu.

Comenteaza