Dialog halucinant între fostul şef al DIICOT şi un şi echipaj de poliţie care l-a oprit în trafic: "Nu mă cunoaşteţi? Am să vorbesc cu şeful IPJ"

Dialog halucinant între fostul şef al DIICOT şi un şi echipaj de poliţie care l-a oprit în trafic: "Nu mă cunoaşteţi? Am să vorbesc cu şeful IPJ"
| Foto: captura video - https://www.digi24.ro/

În spaţiul public a apărut un dialog între procurorul Daniel Horodniceanu, vicepreşedinte al CSM cu un echipaj de poliţie care l-a oprit în trafic, în care magistratul a încercat intimidatea poliţiştilor făcând apel la funcţia sa. 

Procurorul Daniel Horodniceanu a fost oprit în trafic de poliţiştii dintr-o comună din judeţul Iaşi pentru că nu ar fi semnalizat că intenţionează să facă o depăşire. Potrivit unei înregistrări video apărute în spaţiul public, el i-a întrebat poliţiştii care l-au oprit în trafic dacă ştiu cine este şi le-a spus că îi va contacta pe superiorii lor. În momentul în care unul dintre poliţişti a răspuns că nu îl cunoaşte, Daniel Horodniceanu i-a menţionat că a condus DIICOT şi este cunoscut de toţi poliţiştii din judeţ.

"Sunt procuror-şef Daniel Horodniceanu de la Crimă Organizată. Nu mă cunoaşteţi?", a spus actualul vicepreşedinte al CSM.
"Nu vă cunosc", a venit replica agentului de poliţie.
"Dar de ce nu mă cunoaşteţi oare? Dar de unde sunteţi dumneavoastră, de la Vaslui sau de la Iaşi?", a întrebat Daniel Horodniceanu, moment în care unul dintre agenţii de poliţie îşi declină identitatea şi precizează că este de la Secţia 1 Poliţie Rurală.

În aceeaşi filmare este surprins momentul în care vicepreşedintelui CSM îi sunt solicitate actele de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al maşinii şi poliţa de asigurare.
"Eu am să vă dau legitimaţia mea de procuror şi am să vă mai întreb o dată de ce m-aţi oprit?", a continuat Horodniceanu.

Agentul de poliţie îi răspunde că a fost oprit pentru că nu a păstrat distanţa regulamentară în trafic, a făcut o depăşire fără a semnaliza corespunzător şi rula cu o viteză mai mare decât prevederile legale. Poliţistul i-a transmis că nu îl amendează, ci doar i-a solicitat actele pentru că a dorit să îi atragă atenţia la greşelile din trafic.
"Vă rog să îmi mai spuneţi o dată cum vă numiţi", a continuat Horodniceanu, în timp ce îi înmâna o parte dintre documentele solicitate.
"Sunteţi scrupuloşi la datorie. (...) Vă faceţi treaba pe strada principală dintr-un sat? (...) Am să vorbesc cu şeful IPJ, domnul Gîtlan", a adăugat Daniel Horodniceanu.

Ulterior, el le-a comunicat poliţiştilor că este procuror de 25 de ani, iar în 2016 a vorbit cu fostul ministru Gabriel Oprea pentru majorarea salariilor poliţiştilor cu 15%.

După apariţia filmării în spaţiul public, Daniel Horodniceanu a transmis că nu a încălcat nicio normă rutieră şi întreaga situaţie ar fi fost pusă la punct de cei doi poliţişti care îl cunoşteau.

Inspecţia Judiciară a anunţat, luni, că s-a sesizat din oficiu şi va efectua verificări pentru a se stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare de către procurorul Daniel Horodniceanu, vicepreşedinte al CSM, în timpul dialogului pe care acesta l-a purtat cu un echipaj de poliţie care l-a oprit în trafic, a transmis Agerpres

Comenteaza