Update Elevi evacuați dintr-un liceu după ce s-a folosit un spray paralizant. 25 de adolescenți, la spital / Opt autospeciale SMURD, alertate

Elevi evacuați dintr-un liceu după ce s-a folosit un spray paralizant. 25 de adolescenți, la spital / Opt autospeciale SMURD, alertate
| Foto: Agerpres / ISUBIF

Mai mulți elevi de liceu au fost evacuați după ce a fost folosit un spray iritant, posibil paralizant.

UPDATE: Un elev de 15 ani a fost identificat de poliţişti după ce ar fi folosit un spray iritant-lacrimogen în Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida.

Potrivit unor surse judiciare, incidentul s-a produs în urma unui conflict al elevului cu un coleg de liceu.

"Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Secţia 9 Poliţie au fost sesizaţi, de către directorul unei instituţii de învăţământ, prin apel 112, în jurul orei 10,00, cu privire la faptul că în incinta unei şcoli din Sectorul 2 un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât şi la intrarea în instituţie", informează DGPMB, potrivit Agerpres.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, până în acest moment au fost transportaţi la spital 17 elevi - nouă la Spitalul "Marie Curie" şi opt la Spitalul "Grigore Alexandrescu", iar alţi opt copii sunt în evaluare medicală.

Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranţă Şcolară, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

UPDATE 2: Bilanţul final anunţat de ISU Bucureşti-Ilfov arată că 33 de elevi au fost evaluaţi de către cadrele medicale, 25 fiind transportaţi la spitale. 14 pacienţi au fost duşi la Spitalul Grigore Alexandrescu şi 11 la Spitalul Marie Curie.

Știrea inițială: Evenimentul nefericit a avut loc, marți dimineață, în incinta Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din București.

"Până în acest moment au fost evaluaţi medical 15 elevi şi s-a luat decizia ca cinci dintre aceştia să fie transportaţi la spital. Alţi elevi sunt în autospeciala pentru victime multiple şi urmează a fi transportaţi la spital", informează ISUBIF, citat de Agerpres.

Acţiunea de evaluare medicală este în desfăşurare - mai sunt şi alţi elevi cu acuze medicale similare pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportaţi la spital, precizează sursa citată.

Au fost alertate opt autospeciale SMURD, patru SABIF, CBRN, două autospeciale pentru victime multiple şi două autospeciale de stingere cu modul de prim-ajutor.

Comenteaza