Fugarul Sorin Oprescu a fost capturat în Grecia. Are de executat o condamnare de aproape 11 ani de închisoare

Fugarul Sorin Oprescu a fost capturat în Grecia. Are de executat o condamnare de aproape 11 ani de închisoare
| Foto: https://www.keeptalkinggreece.com/

Fostul edil al capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut marţi de autorităţile din Grecia şi se află în custodia autorităţilor elene după ce a fost găsit în Atena. 

Oprescu era dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni de închisoare în data de 13 mai.

„La data de 17 mai a.c., în urma activităţilor investigative şi de cooperare poliţienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, în colaborare cu Centrul SELEC şi poliţiştii greci, coordonaţi de şeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona oraşului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internaţional.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, după ce, la data de 13 mai 2022, a fost condamnat definitiv, la o pedeapsă cu închisoarea, de 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu şi spălarea banilor. 

Cel în cauză a fost condus la sediul autorităţii judiciare competente, în vederea confirmării şi punerii în executare a mandatului“, a transmis Poliţia Română, într-un comunicat de presă referitor la capturarea fugarului Sorin Oprescu. 

Sorin Oprescu a fost găsit şi capturat de o echipă ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams), o reţea de ofiţeri de poliţie care pot acţiona imediat pentru depistarea şi arestarea urmăriţilor.

Comenteaza