Gest admirabil. Un taximetrist a returnat unui client o sacoșă în care erau zeci de mii de euro

Gest admirabil. Un taximetrist a returnat unui client o sacoșă în care erau zeci de mii de euro
| Foto: taxi.com

Un taximetrist s-a trezit într-o zi cu o sacoșă în mașină, uitată de un pasager. Acesta conținea o sumă uriașă de bani.

Întâmplarea a avut loc în Botoșani, în luna iulie 2023, unde un taximetrist a descoperit în bagajul uitat de unul dintre pasageri, suma de aproximativ 40.000 de euro.

Banii erau într-o sacoșă de rafie, iar prima dată șoferul de taxi a crezut că pasagerul lui și-a uitat plasa cu ciocolată, potrivit Botoșeanul.ro.

Ulterior, acesta a pus sacoșa în portbagaj fără să știe ce se află în aceasta și a mai luat o cursă. După ce a lăsat al doilea client și-a amintit de sacoșa din spate și a deschis-o să vadă ce se află în ea.

Bărbatului nu i-a venit să creadă când a văzut ce conținea bagajul și a sunat imediat la dispecerat pentru a anunța.

“Vreo 40.000 de euro cred că erau. În momentul în care am anunțat dispeceratul mi-au zis: bine că ați anunțat, dacă nu apare, mergeți la Poliție. Și tocmai bătrânul venise și m-au anunțat colegii: vezi că bătrânul te așteaptă. El era în față, eu în spate”, a declarat taximetristul Constantin Ionescu, conform sursei citate.

Când bărbatul în vârstă l-a văzut pe taximetrist cu sacoșa lui, a început să lăcrimeze și i-a mulțumit pentru gestul de omenie. Banii i-au fost înapoiați în prezența a doi colegi taximetriști, pentru siguranță.

“Câștigi azi nemeritat, mâine pierzi mai mult” 

De-a lungul anilor, Constantin Ionescu a mai găsit tot felul de lucruri uitate în taxiul său, iar de fiecare dată a încercat să înapoieze acel lucru uitat.

“Ce să păstrez dacă nu e al meu lucrul? Eu mai mult pierd, mai merg și eu la Biserică, și soția merge, suntem totuși... nu se opresc lucrurile. Dacă ai oprit azi un lucru, mâine pierzi mai mult”, a continuat taximetristul.  

Comenteaza