Şi Dragnea a reprezentat Clujul la Strasbourg

Şi Dragnea a reprezentat Clujul la Strasbourg
Clujul a fost reprezentat la Strasbourg, la Congresul puterilor locale şi regionle, de Consiliul Judeţean, de Primăria Cluj-Napoca, dar şi de vicepremeirul României, Liviu Dragnea.

Liderul administraţiei judeţene, Horea Uioreanu, spune că cele mai apreciate momente au inclus prezentarea tradiţiilor clujene, gastronomice şi artistice. Bucătarii de la Memo 10 au oferit preparate cu specific local iar ansamblul "Valea Someşului" din Gherla a încântat audienţa prin dans şi cântec.

La ce-a 25-a sesiune a Congresului puterilor locale şi regionale de la Strasbourg, Clujul a ajuns cu o delegaţie semnificativă, însoţită atât de liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, cât şi de primarul municipiului, Emil Boc. „La eveniment a participat inclusiv vicepremierul României, Liviu Drgnea, care a ţinut şi un discurs şi care ne-a reprezentat foarte bine", a relatat Horea Uioreanu. În cadrul fiecărui congres, sunt invitate regiuni sau judeţe care organizează câte o manifestare, reprezentativă pentru zona respctivă, pentru specificul local. „A fost rândul nostru să mergem la Strasbourg şi cred că am reuşit să impresionăm, pentru că ne-am prezentat excelent. Am pregătit mai multe momente frumoase, reprezentative pentru judeţul Cluj, împreună cu asociaţia Produs de Cluj dar şi cu Primăria Cluj-Napoca", a spus Uioreanu. El a adăugat că au fost prezentat tradiţiile şi specificul „inimii Transilvaniei", oportunităţile de afaceri şi turism precum şi proiectele de viitor ale Clujului. „Tema suitei de activităţi pregătite pentru acest eveniment a fost Cluj - Inima Transilvaniei.

Participanţii la Congres au avut ocazia să cunoască mai bine Clujul în cadrul expoziţiei pregătite în incinta Palatului Europei de la Strasbourg, să interacţioneze direct cu reprezentanţii municipalităţii şi ai Consiliului Judeţean. De la Cluj pleacă spre ţară şi spre lume specialişti în mai toate domeniile de activitate, şi nu există universitate sau companie importantă din Europa unde să nu existe măcar un angajat instruit la universităţile clujene. Nu trebuie trecute cu vederea companiile multinaţionale care au ales să-şi deschidă aici unităţi de producţie şi centre de cercetare. Sunt câteva detalii despre judeţul Cluj, informaţii care, alături de programul pe care l-am prezentat, ne dorim să aibă darul de a naşte curiozităţi şi a determina partenerii europeni să afle mai multe despre noi, astfel ca viitoarea noastră întâlnire să aibă loc în inima Transilvaniei, la Cluj", a transmis preşedintele administraţiei judeţene. Evenimentul de promovare de la Strasbourg i-a avut printre susţinători pe preşedintele Congresului puterilor locale şi regionale europene, Herwig Van Staa. 

 

 

Comenteaza