Incendii devastatoare au izbucnit în toată ţara. Sute de hectare au ars în două zile

Incendii devastatoare au izbucnit în toată ţara. Sute de hectare au ars în două zile

 Pompierii din toată țara se luptă cu incendiile devastatoare care au izbucnit în zonele de pădure.

Sute de hectare de teren din toată țara sunt pârjolite de incendiile produse cauza vegetației uscate.

În Mehedinți, pompierii se luptă de două zile să stingă flăcările, dar pe măsură ce reușesc să lichideze un focar, izbucnește altul. Flăcările au cuprins 45 de hectare de vegetație uscată. Din cauza fumului dens, circulația rutieră a fost îngreunată.

Situația este la fel de gravă și în alte județe din țară. În Bihor, de exemplu, o pădure de foioase a fost cuprinsă de flăcări.

Pompierii militari au reușit să împiedice propagarea incendiului spre întreaga pădure. Din fericire, autoritățile au anunțat că nu au fost victime.

În Hunedoara pompierii militari au fost chemați să stingă cinci incendii produse în pășuni, miriști, terenuri virane și agricole, situate în mai multe localități din județ. Zeci de hectare au ars ca o torță.

Probleme au fost și în Sălaj, unde un incendiu de vegetație a izbucnit în apropierea unității militare din Şimleu Silvaniei.

Flăcările s-au extins și la o pădure din Mureș. Un adăpost de animale a fost făcut scrum de un incendiu, iar o femeie a suferit arsuri pe brațe.

Pompierii au reușit să evacueze la timp animalele din adăpost, însă incendiul s-a extins cu rapiditate la încă două gospodării. Peste 200 de metri pătrați au fost afectați, potrivit antena3.ro.

Etichete
Comenteaza