Mâncarea în vid, o nouă modă în pandemie. Se păstrează nutrienții și ține la distanță bacteriile

Mâncarea în vid, o nouă modă în pandemie. Se păstrează nutrienții și ține la distanță bacteriile
| Foto: lauralaurentiu.ro

O nouă modă în pandemie este mâncarea în vid. Pentru cine nu are chef sau timp să gătească, pot să își comande mâncare proaspătă care ajunge pentru o săptămână.

Alex şi Mihai te ajută. Ei au un brand de mâncare şi gătesc iniţial alimentele în proporţie de 10-15% prin diferite metode. Apoi sunt puse în pungi şi trecute prin sous vide, un aparat în care prepari mâncarea la o temperatură controlată joasă. Asta ajută la păstrarea macronutrienţilor şi gustului adecvat al alimentelor. În final, preparatul este 100% gătit.

„Economisesc foarte mult timp. Eu sunt studentă la medicină şi de obicei timpul e o mare problemă. Îmi comand în fiecare săptămână. Îmi place foarte mult somonul de la ei, burger-ul vegan. Este foarte delicioasă şi, pe lângă asta, şi sănătoasă datorită modului în care ei o gătesc”, spune Diana, client. 

Poţi să-ţi faci un abonament săptămânal şi îţi creezi singur meniul. Comanda o vei primi în zilele de luni şi joi. Preţul unui kit de mâncare variază între 20 şi 40 de lei. Antreprenorii au învestit 200.000 de euro până acum în afacerea lor, iar lunar au între 600 şi 700 de comenzi.

„Avem informaţii nutriţionale la fiecare preparat. Pentru anul 2020 cifra de afaceri o să fie undeva la 250.000 de euro”, crede Mihai Pîslă, co-fondator Food Kit, firmă de catering. „Se păstrează proaspătă mult mai mult timp şi astfel clienţii se pot bucura se savoarea preparatelor ca şi cum ar fi fost gătite atunci. Produsele din pui, clar, au câştigat detaşat. Dar nici curcanul nu este foarte departe şi preparetele din peşte. Meniurile sunt create cu ajutorul şefului bucătar, nutriţioniştilor cu care lucrăm şi plus imaginaţia noastră”, spune Alexandru Popescu, co-fondator Food Kit, firmă de catering.

Comenteaza