Marga despre conflictul din Ucraina: era de aşteptat

Marga despre conflictul din Ucraina: era de aşteptat
Fostul ministru de externe al României Andrei Marga explică în studioul Realitatea TV Cluj mecanismul conflictului din Ucraina.

"Era limpede că vine această problemă", spune Marga. "Aranjamentele de după dizolvarea fostei URSS s-au făcut în grabă pentru o soluţie la problema arsenalului nuclear răspândit prin Rusia; au fost aranjamente făcute în grabă, era limpede că într-o bună zi se va ajunge la a pune pe agendă problema", spune el.

Acesta neagă că Rusia va recurge la un conflict armat: "Rusia nu doreşte să intre într-o izolare politică internaţională", spune el.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut şi a primit aprobarea Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la "normalizarea" situaţiei. "Din cauza situaţiei extraordinare din Ucraina şi a ameninţărilor la adresa cetăţenilor ruşi, trupe ruse vor fi desfăşurate în Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federaţiei să autorizeze utilizarea forţelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei până la normalizarea situaţiei politice din această ţară", a comunicat Kremlinul. Sâmbătă dimineaţă, preşedintele Consiliului Federaţiei declara că Rusia ar putea trimite militari în regiunea autonomă ucraineană Crimeea pentru garantarea securităţii Flotei ruse şi a cetăţenilor ruşi din această zonă prorusă situată în sudul Ucrainei.

Comenteaza