Update O tânără s-a aruncat de la etajul 3, cu bebeluşul în brațe, după ce i-a luat foc apartamentul / Copilul a murit

O tânără s-a aruncat de la etajul 3, cu bebeluşul în brațe, după ce i-a luat foc apartamentul / Copilul a murit
| Foto: https://www.ziaruldeiasi.ro/

O mamă a recurs la un gest disperat după ce apartamentul, în care se afla cu copilul în vârstă de de 5 luni, a luat foc. Femeia se afla cu bebeluşul într-o cameră a cărei uşă s-a blocat.

Un incendiu s-a produs miercuri după-amiază la un apartament situat la etajul 3, pe aleea Decebal, din municipiul Iași. "Poliția a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că într-un apartament de la etajul 3 al unui bloc din municipiul Iași se manifestă un incediu, iar o femeie și un copil din incinta imobilului s-ar fi aruncat pe geamul apartamentului", a transmis IPJ Iaşi, citată de ziaruldeiasi.ro.

Femeia se afla cu bebeluşul într-o cameră a cărei uşă s-a blocat, a transmis Agerpres. Pentru a se salva din incendiu, mama a învelit bebeluşul într-o pătură şi a sărit de la etaj.

La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării 15 persoane erau autoevacuate, iar alte zece au fost evacuate de către pompieri. De la locul evenimentului o femeie și un copil (mama de aproximativ 30 de ani și fiul său în vârstă de 5 luni) au fost preluați în stare gravă de către echipajele medicale și au fost transportate de urgență la spital.

Ambii se află în stare gravă, dar copilul se luptă între viață și moarte, fiind resuscitat la Spitalul de Copii. "Femeia a suferit o contuzie la coloana cervicală și o contuzie toraco-abdominală, cât și o fractură de bazin. Arsură prin flacără gradul 1-2 pe 9% din suprafața corporală. Copil de sex masculin, în vârstă de 5 luni, politraumă prin cădere de la înălțime. Traumatism cranio cerebral sever cu înfundarea cutiei craniene. La momentul predării la UPU Pediatrie a intrat în stop cardio respirator și au început cei de la Pediatrie manevrele de resuscitare", a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

„Sugarul în vârstă de patru luni a suferit o politraumă prin cădere de la înălțime. Starea generală a pacientului este extrem de gravă, suferă de un traumatism cranio-cerebral sever, un traumatism la nivelul coloanei vertebrale, o contuzie toraco-abdominală. În momentul de față se așteaptă rezultatele investigației, a prezentat un stop cardio-respirator care a impus manevre de resuscitare”, a precizat dr. Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Iași.

UPDATE: 
Copilul în vârstă de câteva luni, cu care s-a aruncat propria mamă de la etajul 3 pentru a se salva de incendiu, a murit. Medicii din Iaşi au fost extrem, de rezervaţi cu privire la starea bebeluşului încă de ieri. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi şi a fost deschis inclusiv un dosar penal pentru tentativă la omor, a transmis în dimineaţa zilei de joi, 11 ianuarie, bzi.ro

Comenteaza