Plin de datorii, cu facturi uriaşe la curent şi o pensie de 1.600 de lei, un pensionar s-a sinucis. Mesajul de adio: "Nu am bani să plătesc"

Plin de datorii, cu facturi uriaşe la curent şi o pensie de 1.600 de lei, un pensionar s-a sinucis. Mesajul de adio: "Nu am bani să plătesc"

O viaţă în minus pe conştiinţa guvernanţilor: criza facturilor din energie face victime în rândul pensionarilor. Sunt deja oameni cu venituri foarte mici în România care nu mai văd altă cale de scăpare din datorii, decât faptul de a-şi lua viaţa. 

Sufocat de datoriile pe care le avea şi de facturile mari pe care le primise, un bărbat de 67 de ani a fost găsit spânzurat în apartamentul în care locuia cu chirie în Lugoj. Mesajul de adio al bărbatului din Lugoj care s-a sinucis după ce a primit factura la electricitate: "Nu am bani să plătesc".

Pensionarul şi-a pus capăt zilelor din cauza unei facturi de 700 de lei la curent electric. O sumă mult prea mare pentru posibilităţile sale. Omul trăia cu chirie, avea rate la bancă şi poprire pe conturi. Ca să şi achite datoriile a vândut tot ce a avut prin casă, a transmis ziarulunirea.ro.

Bărbatul de 67 de ani locuia de aproape 4 ani, în Lugoj, într-o casă cu chirie. După o viaţă în care a lucrat la fabrica de textile din oraş avea o pensie de 1.600 de lei.

Chiria, ratele la bancă dar şi facturile la gaze şi curent electric l-au copleşit. Cu o zi în urmă s-ar fi plâns vecinilor că nu mai face faţă greutăţilor şi nu mai poate trăi cu câteva sute de lei pe lună.

O vecină ar fi spus că omul nu a mai rămas cu bani de mâncare. Cel care l-a găsit a fost chiar proprietarul casei, îngrijorat că nu mai raspunde la telefon.

Apropiaţii sunt convinși că facturile uriaşe l-au determinat să recurgă la gestul extrem. Vecinii povestesc că bărbatul şi-ar fi vândut lemnele de foc şi un topor pentru a acoperi o parte din cheltuieli. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Comenteaza