Preot din Sibiu, acuzat că ar fi vrut să batjocorească o copilă de 14 ani

Preot din Sibiu, acuzat că ar fi vrut să batjocorească o copilă de 14 ani

Un preot în vârstă de 48 de ani din Sibiu este acuzat că ar fi încercat să abuzeze sexual o copilă de doar 14 ani.

Fata de 14 ani este în grija unchiului său. Bărbatul povesteşte că abuzul sexual ar fi avut loc în barul pe care preotul îl deţine, în apropierea casei parohiale.

Vestea s-a răspândit rapid printre localnicii din comuna Iacobeni, judeţul Sibiu. Aceştia s-au împărţit în două tabere.

Preotul Teofil Gârbacea se apără şi susţine că totul este o înscenare, mai ales că este în plin proces de divorţ.

"Asta este o răzbunare din partea fostului soţ al prietenei mele actuale", a spus preotul, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Polițiștii au  audiat-o atât pe fata de  14  ani, dar şi pe  preot. Minora a fost supusă şi unei expertize medicale din care nu reise că ar fi întreținut raporturi inime recente. 

„Pe 6 octombrie, la ora 18.41, prin apel 112, o minoră, în vârstă de 14 ani, din localitatea Iacobeni, a sesizat I.P.J. Sibiu cu privire la faptul că, în seara de 2 octombrie, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, ar fi forțat-o să întrețină raporturi sexuale.

Polițiștii sibieni au declanșat deîndată verificări, în prezent desfășurându-se o anchetă, în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință”, a transmis IPJ Sibiu.

Într-un comunicat de presă, Mitropolia  Ardealului a transmis ca părintele Teofil  este  suspendat  din data  de 16  septembrie pentru adulter.   

În urma suspendarii, el a demisionat înaintând  Mitropoliei cererea de retrage din funcția de preot, potrivit antena3.ro.

Comenteaza