Răpirea minorei de 14 ani din Tălmaciu, organizată de un băiat de care fata s-a îndrăgostit pe Facebook. Răpitorii, plătiţi cu 6000 de euro, aveau la ei un topor şi o sabie

Răpirea minorei de 14 ani din Tălmaciu, organizată de un băiat de care fata s-a îndrăgostit pe Facebook. Răpitorii, plătiţi cu 6000 de euro, aveau la ei un topor şi o sabie

Răpirea minorei în vârstă de 14 ani din Tălmaciu a fost organizată de un băiat pe care fata îl cunoscuse pe Facebook şi de către părinţii acestuia, la activitate participând şi mama băiatului, arată procurorii care au preluat dosarul.

O alertă răpire copil a fost emisă de luni Poliția Română după ce o minoră de 14 ani, din localitatea Tălmaciu, județul Sibiu, ar fi fost răpită din locuința părinților de către patru persoane mascate.

În următoarele ore, au început căutările. Mai întâi, au fost găsiți bărbații care au luat-o cu forța din propria locuință, iar apoi a fost depistată și adolescenta. Însă ”răpirea” minorei are în spate o poveste de dragoste. Procurorii au dezlegat firul întâmplărilor și au ajuns la concluzia că iubitul și părinții acestuia au orchestrat răpirea fetei din Tălmaciu.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, la răpirea organizată fără ştirea fetei au participat patru bărbaţi şi o femeie care purtau cagule şi care aveau asupra lor arme, respectiv topor şi sabie.

"Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că la data de 9.01.2023, în jurul orei 3,30, cei cinci inculpaţi, purtând cagule şi având asupra lor arme (topor, sabie) au pătruns prin violenţă şi efracţie în imobilul din localitatea Tălmaciu unde locuia minora. Au intrat în camera unde aceasta dormea împreună cu mama sa şi, împotriva voinţei sale, au scos-o din casă şi au urcat-o într-un autoturism parcat în faţa imobilului.

În cauză s-a mai stabilit că minora fusese logodită de părinţi potrivit tradiţiei rome cu un băiat pe care nu îl plăcea. Ea cunoscuse pe Facebook un băiat şi vorbise cu el să vină să o ceară de la părinţi. Această persoană, având şi sprijinul părinţilor săi, a organizat însă răpirea minorei din noaptea de 9.01.2023 fără ca minora să cunoască acest plan şi fără a avea consimţământul ei.

Cei 4 bărbaţi din Avrig care au pătruns în locuinţa persoanei vătămate au primit suma de 6.000 de euro. Ei au fost însoţiţi de mama băiatului, care, având şi ea o cagulă pe faţă, a intrat în imobilul din Tălmaciu şi a participat la răpirea minorei", menţionează anchetatorii, potrivit Agerpres

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor cinci inculpaţi. "Cu privire la celelalte persoane care au participat în calitate de complici sau instigatori la infracţiunea de lipsire de libertate, se efectuează în continuare cercetări, urmând a se stabili cu exactitate faptele săvârşite de acestea", precizează Parchetul.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza