Un șofer de autobuz beat a accidentat grav o fată de 15 ani pe trecerea de pietoni

Un șofer de autobuz beat a accidentat grav o fată de 15 ani pe trecerea de pietoni
| Foto: observatornews.ro

O adolescentă de 15 ani a ajuns în stare critică la spital, intubată și ventilată mecanic, după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni de un autobuz al Transportului Public.

Un accident teribil a avut loc în Iași. O adolescentă de 15 ani a ajuns în stare critică la spital după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni de un autobuz al Transportului Public. Șoferul era beat. Polițiștii au constatat că șoferul avea o alcoolemie de 0,17 la mie în aerul expirat.

Primăria a făcut publică o captură de pe camerele de supraveghere din autobuz care arată că bărbatul și-a cumpărat o bere de la capăt de linie cu o oră și jumătate înainte de accident. Acesta le-a spus polițiștilor că mai multe mașini parcare obturau vizibilitatea spre trecerea de pietoni. A observat-o pe fată în ultimul moment, a frânat brusc, dar nu a reușit să o evite.

Adolescenta a suferit mai multe traumatisme și a fost transportată la Spitalul Sfânta Maria, intubată și ventilată mecanic. Starea ei este foarte gravă spun doctorii. Polițiștii au deschis un dosar penal. De asemenea, la Compania de Transport se face o anchetă internă. Pe durata verificărilor șoferul nu va mai avea dreptul să transporte călători.

"Ne declarăm consternați și surprinși de gestul iresponsabil al șoferului care contravine tuturor normelor de muncă ce se aplică la nivelul întregului colectiv al CTP Iași. Manifestăm toleranță zero cu privire la consumul de alcool în timpul orelor de serviciu, find prevăzute sancțiuni drastice pentru astfel de abateri. Punem pe primul loc atât siguranța călătorilor cât și a celorlalți participanți la trafic și ne disociem de orice act care contravine acestor principii. Vom inăspri controalele și reevalua procedurile interne, astfel încât astfel de incidente să nu se repete", au transmis reprezentanți ai Companiei de Transport Public Iași, citaţi de bzi.ro. 

Comenteaza