Ofițer antidrog: Copii, trimişi de părinţi să le cumpere droguri, ca după apă

Ofițer antidrog: Copii, trimişi de părinţi să le cumpere droguri, ca după apă
| Foto: https://www.mediafax.ro/

Mărturii cutremurătoare ale unui ofiţer antidrog despre dependenţa de stupefiante şi efectele sale teribile. 

Un poliţist de la antidrog a povestit la postul tv Digi24 că a anchetat dosare în care a descoperit familii întregi dependente de droguri. Unii părinţi îşi trimiteau copiii să le cumpere stupefiante, alţii le lăsau traficanţilor cardul şi pin-ul, pentru a-i asigura că sunt dispuşi să plătească oricât, oricând. 

Dependenţii nu mai pot face diferența în ce activități îl implică pe copil

Copiii erau folosiți pentru a-și cumpăra, pentru a se aproviziona cu droguri. Pentru părinţii consumatori era ca și cum i-ar fi trimis să cumpere o sticlă cu apă, unii fiind persoane dependente grav de un anumit tip de drog. 

Starea de dependență fizică îi determină pe consumatori să îşi piardă controlul și să ajungă în situații extreme. "Sunt oameni care își vând lucrurile din casă sau le amanetează, sau își lasă cardurile, ori diverse sume de bani, unor persoane care le oferă doza zilnică. Sunt anumite tipuri de droguri care dau o dependență fizică atât de mare încât devine foarte, foarte greu să renunți. 

Ăsta este cel mai mare adevăr: traficanții există pentru că există consumatori! Am avut situații în care liderul grupării era o persoană care nu era cunoscută cu absolut niciun istoric în relația cu autoritățile. Își propusese el un target, să ajungă la un milion de lei după care să se oprească", a declarat ofiţerul antridrog. 

Comenteaza