În loc de bun venit noului sef al Consiliului Judetean

În loc de bun venit noului sef al Consiliului Judetean
Judetul are de saptamâna aceasta un nou sef, Mihai Seplecan. E tânar si ambitios, un pic cam neaos la vorba.

S-a suflecat la mâneci înca dinainte sa îsi intre în drepturi, iar asta e un lucru bun, având în vedere ca în ultimii trei ani toti conducatorii de la CJ au ramas cu mânecile nesuflecate. Am spus un lucru bun? De fapt, e unul normal. Nu esti pus în capul mesei doar ca sa dea bine pe cartea de vizita.

Seplecan a participat vineri la o emisiune la Realitatea FM, în care a promis drumuri, spital regional, centru de deseuri. Si multe altele. Ce nu au facut altii în trei ani, s-a jurat sa faca el într-unul, ca atât mandat are. Normal ca a promis, nu îl doare gura. La vise suntem campioni mondiali: am visat în tara si în judetul asta autostrazi, trenuri rapide, tuneluri, monorail; mereu a durut când am deschis ochii si am vazut realitatea. „Sunt constient ca daca fac treaba buna anul acesta, voi avea succes 20 de ani în politica". Cam asa au sunat gândurile lui Mihai Seplecan, rostite cu glas tare si cu accent ardelenesc, la radio. Sinceritate de politician, care da cu o mâna si ia cu doua. În locul lui Seplecan nu as pune accent doar pe unul dintre urmatorii 21 de ani de politica.

Stiti ce ma îngrijoreaza? Ca Seplecan are zero experienta manageriala. Nu a condus nimic, decât masinile lui Petru Calian si Marius Nicoara. A fost pus politic director tehnic la Hidroelectrica, dar miza a fost salariul de vreo 6.000 de lei. Colegul Ion Novacescu spunea la radio ca în administratie a venit vremea lor, a celor ca Mihai Seplecan, "in care se reflecta majoritatea clujenilor": rabdatori, preseverenti si ambitiosi. Îmi permit sa îl contrazic (dincolo de faptul ca Seplecan nu mi s-a parut niciodata rabdator): a fost si va fi mereu în administratie vremea managerilor buni. Ca nu au fost pâna acum nu e vina vremurilor, ci a moravurilor. Mihai Seplecan trebuie sa arate ca are o asemenea calitate, deoarece ambitia pe care i-am dibuit-o nu ajunge.

Pâna una alta, tânarul sef al judetului a facut deja prima greseala. În încercarea de a se pune bine cu presa, i-a invitat pe jurnalisti la o petrecere. Sa le dai de mâncare la „fomisti", cum li se mai spune presarilor prin cercuri politice, pare totdeauna o idee buna. Numai ca Seplecan face un eveniment privat si invita prin intermediul aparatului Consiliului Judetean, iar asta este o gafa. E ca si cum ai merge cu masina cu sofer sa-ti aduci sacii cu cartofi de la tara. Parerea mea este ca relatia buna cu presa se obtine prin fapte, nu cu ciorbe de burta si bere la halba.

PS: E de vazut si cum se va raporta CJ la primariile de unde Mihai Seplecan a luat salariu de jurist.

Comenteaza