Vor dezbatere publică despre federalizare

Vor dezbatere publică despre federalizare
Iritat de reacţia preşedintelui PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj (foto dreapta), la declaraţiile sale despre federalizarea României şeful PPMT Cluj, Szasz Peter (foto stânga), îl invită pe social-democrat la o dezbatere publică pe marginea acestui subiect. Szasz apreciază că federalizarea este „visul ascuns al multor ardeleni, indiferent de etnie".
">

Reacţia lui Szasz a fost generată de comentariul pe care Jorj la făcut pentru ZIUA de CLUJ. „Sunt unul dintre «băieţii ăştia (care) nu ştiu cum se face politica într-o ţară membră a Uniunii Europene, nu ştiu că există o Constituţie, o legislaţie, că există democraţie. Ei vor să ne întoarcem în timp...»", se recomandă Szasz. El a comentat şi referirea lui Jorj la o posibilă nouă plângere penală împotriva lui Tokes Laszlo, inventatorul şi mentorul PPMT. „După logica dumneavoastră, domnul Crin Antonescu, preşedintele Senatului, fost preşedinte interimar, unul dintre liderii alianţei politice din care faceţi parte, a încălcat legea, declarând că «o monarhie constituţională este forma cea mai convenabilă de guvernare pentru o ţară ca România». Vă promit solemn, că în cazul în care veţi depune plângere penală împotriva dânsului, eu mă voi autodenunţa la Parchet", a afirmat liderul PPMT Cluj.

Szasz îi adresează lui Jorj invitaţia la o dezbatere publică pe acest subiect. „Vă invit sa discutăm problema în public. O dezbatere cât mai largă a subiectului descentralizării, regionalizării şi federalizării României este de fapt scopul nostru. O dezbatere în care fiecare dintre noi poate să argumenteze în privinţa programului său electoral. Noi ştim că federalizarea României este visul ascuns al multor ardeleni, indiferent de etnie, care nu sunt de acord cu împărţirea injustă a beneficiilor dar şi a responsabilităţilor în România. În Transilvania există reala posibilitate de a se materializa principiul european al unităţii în diversitate. În opinia noastră, este nevoie de o profundă reformă administrativ-teritorială, care se poate contura prin crearea regiunilor, pe baza regiunilor istorice din România, şi trecerea treptată la o structură administrativă federală, având ca scop bunăstarea tuturor ardelenilor", a spus Szasz.

 

Comenteaza