PSD Cluj: Proiectul de buget spune lucrurilor pe nume

PSD Cluj: Proiectul de buget spune lucrurilor pe nume
Conducerea PSD Cluj susţine, într-un comunicat transmis presei, că forma bugetului pentru anul 2013 oferă o viziune pe termen mediu şi lung.

"Este primul proiect bugetar din ultima perioadă care spune lucrurilor pe nume, care nu ne menajează de responsabilități dar care ne oferă o viziune economică și socială pe termen mediu și lung", susţin reprezentanţii PSD Cluj într-un comunicat transmis presei.

„Povara arieratelor şi politica iresponsabilă a vechii administraţii de demarare a unor proiecte fără acoperire financiară ne obligă să stabilim priorități spre care vor merge investiţiile publice. Pilonii de bază sunt asigurarea cofinanțării pentru proiectele europene în scopul creșterii absorției acestora și finalizarea proiectelor realizate în proporţie de peste 80%. Sigur că ne atârnă ca o piatră de moară achitarea datoriilor statului care le are față de furnizori, respectiv reducerea arieratelor existente și rata scadentă către FMI în suma de 5,1 miliarde euro", explică Aurelia Cristea, deputat în Colegiul uninominal 3 din Cluj-Napoca.

Conform reprezentantului PSD, "legea bugetului" reprezintă un preambul "al modernizării administrative, electorale și constituționale a României", unul din proiectele guvernanţilor pentru perioada următoare fiind regionalizarea. "Nu există zonă geografică defavorizată în fața alteia, există doar proiecte naționale pe care trebuie să le susținem cu toții", a specificat Cristea.

Totodată, preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan a arătat că actualul Guvern şi-a respectat promisiunile cu privire la reîntregirea salariilor şi a pensiilor, subliniind pe de altă parte că "salariul minim creste de doua ori în acest an, o dată la 750 de lei de la 1 februarie, iar apoi la 800 de lei de la 1 iulie".

Etichete
Comenteaza