PDL: Boc e candidatul ideal al Dreptei la Preşedinţie VIDEO

PDL: Boc e candidatul ideal al Dreptei la Preşedinţie VIDEO
A părăsit Primăria ca să se facă prim-ministru, iar anul viitor ar putea pleca din nou, pentru a deveni peşedinte. Emil Boc este văzut de mai mulţi lideri PDL drept candidatul ideal al Dreptei pentru Cotroceni. Lui Boc nu îi ajunge însă susţinerea liderilor, ci are nevoie - potrivit unei proceduri votate în acest weeekend, la Colegiul Director al partidului de la Baia Mare - de voturile cât mai multor membri simpli ai PDL.

Emil Boc a declarat de mai multe ori că vrea să se ocupe doar de Primăria Clujului, dar colegii de partid nu vor să îl lase. La Baia Mare, Elena Udrea a spus că îl vede pe Boc drept cel mai bun urmaş al lui Traian Băsescu la Cotroceni. Părerea fostului ministru al dezvoltării este împărtăşită şi de alţi lideri PDL. Vezi ce spun Elena Udrea şi Alin Tişe pe temă, în materialul video

Pe de altă parte, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a avansat un alt nume de prezidenţiabil. Este vorba de Cătălin Predoiu, intrat anul acesta în rândul democrat-liberalilor. Nu contează însă cine te susţine, ci câţi te votează. La Colegiul Director de la Baia Mare, PDL-iştii au decis ca prezidenţiabilul să fie ales democratic, prin votul tuturor membrilor partidului. Ei speră ca în jurul candidatului PDL să se strângă toate partidele de dreapta.

 

Printre variantele pe care PDL le are pentru candidatul la preşedinţie se mai află şi Adrian Videanu, fostul primar al Capitalei.
Ionel Lespuc

 

Comenteaza