Marius Nicoară ştie scorul din turul doi

Marius Nicoară ştie scorul din turul doi
Vicepreşedintele PNL, preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, ştie deja rezultatul cu care se va finaliza cel de-al doilea tur de scrutin, din 16 noiembrie. El se mândreşte cu faptul că la Cluj, ţinând cont şi de componenta etnică a votului, Iohannis a obţinut al doilea rezultat după Sibiu.

 

„Am făcut o analiză azi-noapte şi vă pot spune că în turul doi Iohannis va câştiga cu un scor de 52% la 48%. Analiza a fost făcută pe baza exit-poll-urilor şi a unor calcule sociologice foarte exacte, care ne-au arătat că Victor Ponta n-are un potenţial de creştere mai mare de 4%, în vreme ce Klaus Iohannis are un potenţial de creştere de 16%. Studiile sociologice arată că dintre alegătorii care au votat alţi candidaţi, 13% nu vor mai vota în turul doi, în schimb, vor veni alţi 14-15% care n-au fost la vot în primul tur, dintre care, studiile au demonstrat-o, majoritatea sunt alegători de dreapta", a explicat Nicoară.

El s-a declarat extrem de mulţumit de rezultatul obţinut de Iohannis la Cluj. „Sunt mândru că, la nivelul judeţului Cluj, Klaus Iohannis a strâns 42,5% din voturi faţă de 23% cât a obţinut Ponta, iar în Cluj-Napoca victoria a fost şi mai categorică: 45% faţă de 18%. Dacă ponderăm rezultatul de la Cluj cu populaţia maghiară, vom vedea că Iohannis a obţinut aici al doilea scor din ţară după Sibiu. Le mulţumesc alegătorilor din judeţul Cluj, care s-au mobilizat extraordinar de bine la vot şi îi aşteptăm cu drag şi în 16 noiembrie să punem capăt dictaturii roşii şi ciumei roşii.

Susţinerea clujenilor pentru o schimbare radicală arată maturitatea lor politică, seriozitatea clujenilor şi înclinarea lor spre fapte mai multe şi vorbe mai puţine, spre susţinerea pe care Klaus Iohannis a demonstrat-o pentru susţinerea ideii de justiţie şi a ideii de stat de drept. Organizarea proastă de la nivel central a acestor alegeri, atât în ţară, cât şi în străinătate, arată clar că Victor Ponta este exponentul lucrului slab făcut. Votul masiv al Transilvaniei pentru Klaus Iohannis arată speranţa pentru viitor şi speranţa că vom scăpa de baronii roşii şi de ciuma roşie", a adăugat Nicoară.

 

Comenteaza